Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Swiftkey op Android krijgt Bing-zoekmachine ingebouwd

Geschreven door
Geplaatst op30 november 2018, 9:21 CategorieApplicaties

Microsoft heeft laten weten dat de Swiftkey-app op Android wordt voorzien van de Bing-zoekmachine. De functie wordt nu getest en is dus alleen beschikbaar in bèta. Helaas wordt de feature niet getest in Nederland, maar wel in andere Europese landen.

Swiftkey krijgt Bing-zoekmachine

Het populaire Swiftkey-toetsenbord op Android wordt voorzien van de minder populaire Bing-zoekmachine. Voorlopig komt die zoekmachine alleen naar de Android-app. Eigenaar Microsoft hoopt zodoende dat gebruikers gesprekken op gang kunnen houden door rechtstreeks van het toetsenbord een zoekopdracht te kunnen doen. Voorlopig is de feature alleen nog beschikbaar in bèta, maar dat geldt niet voor Nederland. Andere Europese landen, zoals Frankrijk, Spanje, Italië en Duitsland, kunnen de functie wel testen.

Op het Swiftkey-toetsenbord staat een plussymbool waar de Bing-zoekmachine achter verstopt zit. Wanneer je de zoekmachine selecteert, dan kun je direct beginnen met zoeken naar informatie. Voor veel gebruikers zal het een nadeel zijn dat de Google-zoekmachine hier niet achter zit; vooralsnog is er geen mogelijkheid de zoekmachine aan te passen. Het is vooralsnog niet bekend wanneer de functie naar iedereen wordt uitgerold of wanneer de bèta-periode tot een eind komt. We zullen dus op bericht vanuit Microsoft moeten wachten.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.