Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Twitter laat je nu bots en nepaccounts rapporteren

Geschreven door
Geplaatst op1 november 2018, 9:58 CategorieApplicaties

Twitter heeft laten weten dat gebruikers voortaan in staat zijn bots en nepaccounts te rapporteren, dankzij een rapporteerproces. De nieuwe optie is nu al doorgevoerd aan de website en de mobiele apps, dus je kunt er meteen mee aan de slag.

Nepaccounts rapporteren op Twitter

Twitter heeft het rapporteerproces geüpdatet met een extra optie, waardoor gebruikers bots en nepaccounts kunnen rapporteren wanneer ze het vermoeden met dergelijke accounts te maken te hebben. Onder het kopje waarmee je aangeeft dat iets verdacht of spam is, kun je een toelichting geven. Deze optie moet ervoor zorgen dat het sociale medium een veiligere plek moet worden. De nieuwe optie is nu al te gebruiken op het web en binnen de mobiele apps, al kan het zijn dat je nog even moeten wachten op een update.

Hoewel gebruikers dus meer informatie kunnen achterlaten, is het nog niet helemaal duidelijk wat Twitter vervolgens doet met de meldingen. Het sociale medium geeft aan dat de extra informatie zorgt voor een beter beeld van de situatie, waardoor er achter de schermen een keuze kan worden gemaakt. In de toekomst zullen er meer opties worden gepresenteerd voor gebruikers, zodat het medium mogelijk sneller kan handelen. Eerder verwijderde Twitter al ruim zeventig miljoen nepaccounts.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)
Apple iPhone X
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.