Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Vanaf nu betalen met Apple Pay bij MediaMarkt in België (update)

Geschreven door
Geplaatst op27 november 2018, 23:32 CategorieApplicaties

Afgelopen vrijdag plaatsten we het bericht dat betaaldienst Apple Pay aanstaande woensdag in België wordt gelanceerd. Een persbericht van MediaMarkt uit België laat zien dat dit nieuws inderdaad blijkt te kloppen. Vanaf 28 november kun je Apple Pay gebruiken in de winkels van de elektronicaketens.

Welke winkels nog meer de mogelijkheid gaan bieden om te betalen via Apple Pay is op dit moment nog niet bekend. In ieder geval kun je de betaaldienst gebruiken in de 29 verschillende winkels van de MediaMarkt in België.

Betalen met je iPhone of Apple Watch

Wanneer de betaaldienst in Nederland wordt gelanceerd is nog altijd niet bekend. De dienst werd al in 2014 gelanceerd in de Verenigde Staten en is inmiddels ook al in verschillende andere Europese landen te gebruiken. Via de betaaldienst kun je in bepaalde winkels of eetgelegenheden betalen met je iPhone of Apple Watch. De dienst haalt onder andere de creditcardgegevens uit de Wallet-app (voorheen Passbook), waardoor het mogelijk is om bij geselecteerde ketens te betalen. Het systeem maakt gebruik van de bekende nfc-chip, wat staat voor near field communication. Onder meer de NS gebruikt de techniek om reizigers in en uit te laten checken voor de trein, terwijl banken zo contactloos betalen hebben geïntroduceerd.

Apple Pay werkt vanaf de iPhone 6 en recentere modellen. Lees ook het artikel Apple Pay: wat is het en hoe werkt het?

Update 28-11-2018: Inmiddels is ook bekendgemaakt dat de telecomprovider Orange Apple Pay ondersteunt in bijna alle winkels in België.

  • Delen:
iPhone XS
Apple iPhone XS
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.