Xiaomi Mi 8 Pro komt officieel naar Europa

08 november 2018 1 Minuut 0 Reacties
Mi 8 Pro

Xiaomi heeft vandaag, tijdens de officiële opening van een eigen winkel in Groot-Brittannië, bekendgemaakt dat de Xiaomi Mi 8 Pro ook officieel in Europa zal verschijnen. Dit toestel was eerder bekend als de Xiaomi Mi 8 Explorer Edition, maar die verscheen enkel in China.

Xiaomi is de vierde grootste smartphonefabrikant ter wereld, maar is voornamelijk in Azië actief. Het bedrijf wil echter ook internationaal doorbreken en is met name in Europa snel aan het uitbreiden. Eigen winkels zijn geopend in Spanje, Italië en Frankrijk, terwijl de toestellen ook in verschillende andere Europese landen inmiddels officieel in de winkels liggen. Vandaag was het de beurt aan Groot-Brittannië.

Het Chinese bedrijf opende vandaag een eigen winkel in Groot-Brittannië en kondigde meteen ook maar even aan dat de Xiaomi Mi 8 Pro wereldwijd uitgebracht gaat worden. De Xiaomi Mi 8 Pro doet wellicht misschien niet meteen bij iedereen een belletje rinkelen, maar het is het toestel dat eerder onder de naam Mi 8 Explorer Edition in China verscheen. Voor de wereldwijde uitgave is de naam veranderd naar de Mi 8 Pro. Dit toestel moet direct gaan concurreren met toestellen van OnePlus en andere ‘betaalbare’ vlaggenschepen.

Transparante achterkant en vingerafdruksensor onder het scherm

De Xiaomi Mi 8 Pro heeft een scherm van 6,21-inch, een Snapdragon 845-processor, 6 of 8 GB werkgeheugen en 128 GB opslaggeheugen. Het toestel heeft twee camera’s met twaalf megapixel aan de achterzijde en een selfiecamera met twintig megapixel aan de voorkant. Face Unlock is aanwezig en het toestel heeft een batterij met een capaciteit van 3.000 mAh. Ook is er een vingerafdruksensor onder het scherm aanwezig. Naast kleuren als Meteorite Black en Twilight Gold zal het toestel ook verkrijgbaar zijn met een transparante achterkant. Wanneer de Xiaomi Mi 8 Pro precies in Nederland in de winkels ligt is nog niet bekend. In Groot-Brittannië kost de Xiaomi Mi 8 Pro 499 Engelse ponden.

Reacties (0)