Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Android Pie is nu officieel beschikbaar voor de Nokia 8

Geschreven door
Geplaatst op20 december 2018, 9:25 CategorieAndroid

Nokia heeft bekendgemaakt dat eigenaars van de Nokia 8 vanaf nu de update naar Android 9.0 Pie kunnen verwachten op hun smartphone. En dat een week nadat HMD Global de bèta van Pie had uitgebracht voor het toestel; dat is dus allemaal snel goed gegaan.

Android Pie voor Nokia 8

Iets meer dan een week geleden maakte Juho Sarvikas, chief product officer bij HMD Global, nog bekend dat de Android Pie-bèta officieel beschikbaar was voor publieke testers. En nu is de stabiele versie al beschikbaar. Die extra week testen is dus snel en goed verlopen, waardoor nu iedereen met dit toestel aan de slag kan met Android 9.0 Pie. De aankondiging is gedaan via Twitter, waar Sarvikas laat weten dat de update, zoals gebruikelijk, in fases wordt uitgerold. Het kan dus nog een paar dagen duren voordat je kunt updaten.

Hoewel een tijd geleden werd beloofd dat zowel de Nokia 8 als de Sirocco-editie van de smartphone tegelijkertijd de update zouden ontvangen, blijkt dat nu toch niet het geval te zijn. Het is vooralsnog niet bekend wanneer HMD Global deze update voor dat laatstgenoemde toestel uitbrengt. Zoals het er nu naar uitziet lijkt dit niet voor het einde van het jaar te gaan lukken. Dat betekent niet dat Nokia het over het algemeen slecht doet: de Nokia 7 Plus, 6.1, 6.1 Plus, 7.1 en 8.1 beschikken momenteel allemaal over de Android Pie-update.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.