Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

App Store-alternatief Cydia sluit betaalmogelijkheid binnen winkel

Geschreven door
Geplaatst op17 december 2018, 11:06 CategorieiPad

De man achter Cydia, een alternatieve winkel voor ‘jailbroken’ iPhones, heeft besloten de betaalmogelijkheid te deactiveren. Gebruikers kunnen nu dus geen apps meer kopen. Ook worden er geen nieuwe applicaties meer toegevoegd aan dit App Store-alternatief.

Geen betalingen meer doen in Cydia

In de jongere jaren van het iOS-besturingssysteem waren er heel wat mensen die hun iPhones hadden gekraakt (dat wordt ‘jailbreak’ genoemd). Voor die mensen was er een alternatieve App Store beschikbaar in de vorm van Cydia, waar apps beschikbaar waren die functies konden aanbieden die niet in de reguliere downloadwinkel te vinden waren. Nu heeft de oprichter van die winkel, Jay “Saurik” Freeman, laten weten dat de betaalmogelijkheid uit de winkel is gehaald, waardoor mensen dus geen apps meer kunnen kopen.

Er was een bug opgedoken die mogelijk voor problemen hebben gezorgd voor enkele PayPal-gebruikers, zo schrijft Techcrunch, maar slechts een kleine groep gebruikers zou daar last van hebben gehad. Dat is niet de enige reden achter dit besluit: steeds minder mensen gebruikten Cydia de laatste jaren, terwijl iOS als besturingssysteem steeds uitgebreider werd en apps meer mogelijkheden kregen. Op Reddit schrijft Freeman dat de winkel hem ook geld kost en dat hij het alternatief dus al veel eerder heeft willen sluiten.

The reality is that I wanted to just shut down the Cydia Store entirely before the end of the year, and was considering moving the timetable up after receiving the report (to this weekend). This service loses me money and is not something I have any passion to maintain: it was a critical component of a healthy ecosystem, and for a while it helped fund a small staff of people to maintain the ecosystem, but it came at great cost to my sanity and led lots of people to irrationally hate me due to what amounted to a purposeful misunderstanding of how profit vs. revenue works.

De winkel is echter nog niet gesloten; je kunt apps die je hebt gekocht nog steeds downloaden. Echter, dit kost Freeman nog steeds geld, geld dat hij verdiend met zijn nieuwe baan. Freeman zelf schiet er dus niets mee op om de winkel open te houden. Volgende week zal Freeman meer bekendmaken over wat er nu precies speelt in een formeel bericht. Maar voor nu lijkt het erop dat de Cydia-winkel dus in z’n geheel gesloten gaat worden. Zoals het er nu naar uitziet is het dus nog slechts een kwestie van tijd.

  • Delen:
iPhone XS
Apple iPhone XS
iOS
Apple iPhone XS Max
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.