Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple stuurt iPhone-gebruikers ongewild notificaties over producten

Geschreven door
Geplaatst op19 december 2018, 10:15 CategorieiPad

Apple heeft in de afgelopen dagen verschillende gebruikers notificaties gestuurd ter promotie van enkele eigen producten. Zo zijn er notificaties gestuurd over Carpool Karaoke en het feit dat de Music-streamingdienst nu werkt met een Amazon Echo-apparaat.

Apple stuurt gebruikers ongewild promotienotificaties

In de afgelopen dagen heeft Apple een aantal iPhone-gebruikers ongewild notificaties gestuurd ter promotie van enkele producten, waaronder Carpool Karaoke. En dat terwijl de officiële TV-app daar nooit expliciet toestemming voor gevraagd heeft. Bovendien houdt het bedrijf uit Cupertino zich nu ook niet aan zijn eigen richtlijnen, waarin staat beschreven dat ontwikkelaars niet zomaar notificaties mogen sturen wanneer gebruikers zich daar niet voor hebben aangemeld. Het is niet bekend hoeveel mensen hem hebben gekregen.

Wel is duidelijk dat dit de laatste tijd vaker gebeurt. Zo heeft Apple op 7 december een notificaties uitgestuurd ter promotie van een Carpool Karaoke-aflevering met Kendall Jenner en Hailey Baldwin en op 14 december voor een aflevering met Jason Sudeikis en de Muppets. Ook heeft het bedrijf nog twee andere notificaties verzonden, bijvoorbeeld over de ondersteuning van Apple Music op een Amazon Echo-apparaat (in de Verenigde Staten). Deze notificatie duikt sinds 17 december op bij iPhone-gebruikers.

Gelukkig is hier wel wat aan te doen. iPhone-gebruikers kunnen simpelweg per app aangeven dat ze nooit notificaties willen ontvangen. Dat kun je doen door over de notificatie in kwestie te vegen en op beheren te tappen. Daar vind je de notificatie-instellingen, waar je kunt instellen dat je van deze app niets meer wil ontvangen. Het is begrijpelijk dat Apple zijn eigen producten en diensten wil blijven pluggen bij gebruikers, maar het is behoorlijk vervelend wanneer je je niet expliciet hebt aangemeld voor deze promotiemiddelen.

  • Delen:
iPhone XS
Apple iPhone XS
iOS
Apple iPhone XS Max
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.