Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple werkt mogelijk aan een eigen modem voor iPhones

Geschreven door
Geplaatst op13 december 2018, 9:31 CategorieiPhone

Als we de nieuwste geruchten mogen geloven dan werkt Apple momenteel aan een eigen modem, zodat het beter kan concurreren met Qualcomm. Dat blijkt uit vacatures die het bedrijf momenteel open heeft staan. Er is officieel nog niets bekendgemaakt.

Apple werkt aan eigen modem – gerucht

Zoals het er nu naar uitziet werkt Apple mogelijk aan een eigen modem voor iPhones. Het bedrijf heeft namelijk enkele vacatures uitstaan waar dat uit op te maken is. Zo is het op zoek naar architecten voor modemsystemen. Deze nieuwe modem zou dan in toekomstige iPhones gebruikt gaan worden, zodat de fabrikant ook niet meer afhankelijk hoeft te zijn van chipleverancier Intel. Het lijkt erop dat de ontwikkeling nog even op zich laat wachten: de 5g-modem voor de iPhone in 2020 wordt waarschijnlijk nog wel geleverd door Intel.

Dat klinkt heel logisch: als Apple nu pas mensen zoekt voor de nieuwe positie, dan moet er waarschijnlijk nog het één en ander opgezet worden. Voor het bedrijf uit Cupertino is het in elk geval geen optie om in zee te gaan met chipproducent Qualcomm, omdat de twee verwikkeld zijn in verschillende rechtszaken. Ondertussen kan er niet worden gebouwd op Intel, die op papier gewoonweg Qualcomm momenteel niet kan bijhouden als je kijkt naar snelheid en andere cijfers. Je zou bijna stellen dat Apple dit dus wel móet doen.

  • Delen:
iPhone XS
Apple iPhone XS
iOS
Apple iPhone XS Max
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.