Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Asus-bestuursvoorzitter neemt ontslag, bedrijf krijgt nieuwe focus

Geschreven door
Geplaatst op14 december 2018, 9:22 CategorieAndroid

Asus-ceo Jerry Shen wordt in januari vervangen door twee bestuursvoorzitters. De verandering gaat in per 1 januari. Daarnaast zal de fabrikant zich minder gaan concentreren op mobiele apparaten voor een brede markt en ligt de focus nu op de power user.

Asus-ceo stapt op

Bij Asus gaat er een aantal dingen veranderen. Zo heeft het bedrijf bekendgemaakt dat de huidige ceo, Jerry Shen, zijn werk neerlegt en per 1 januari vervangen wordt door twee andere bestuursvoorzitters. In de elf jaar tijd dat Shen ceo was, heeft de man gezorgd voor de lanceringen van de PadFone-, Transformer-, ZenBook- en ZenFone-lijnen. Shen gaat zich in 2019 bezighouden met leidinggeven aan een AIoT-startup, genaamd iFast, die voornamelijk zaken doet met andere bedrijven. We houdt Shen een aandeel van dertig procent in het bedrijf.

De nieuwe bestuursvoorzitters zijn S.Y. Hsu, nu nog verantwoordelijk voor de computertak, en Samson Hu, wereldwijd hoofd van de klantenservice. In 2015 vervulden deze onderdirecteuren al gezamenlijk de rol van coo, dus als het goed is kunnen ze hun samenwerking rustig oppakken. Verder heeft Asus aangekondigd zich meer bezig te willen houden met gamers en power user. Dat betekent dus waarschijnlijk dat we minder smartphones als de Zenfone 5 gaan zien, en meer zoals de ROG Phone die onlangs uitkwam.

  • Delen:
Asus ROG Phone
Asus ROG Phone
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.