Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Binnenkort kun je digitale aankopen cadeau doen via de App Store’

Geschreven door
Geplaatst op20 december 2018, 9:52 CategorieiPad

Zoals het er nu naar uitziet zul je binnenkort digitale aankopen naar cadeau kunnen doen via de App Store van Apple. Het bedrijf uit Cupertino heeft namelijk zijn richtlijnen aangepast waar dat uit op te maken is. Er is nog geen officiële aankondiging gedaan.

Digitale aankopen cadeau doen in de App Store

Apple heeft een kleine wijziging aangebracht in de richtlijnen van de applicatiewinkel, de downloadwinkel van het iOS-besturingssysteem. In sectie 3.1 stond eerder beschreven dat het niet mogelijk is dat gebruikers digitale aankopen aan elkaar cadeau doen. Maar daar kan in de toekomst dus verandering in komen, zo ontdekte MacRumors. In die eerdergenoemde sectie staat nu namelijk beschreven dat ontwikkelaars van applicaties vrij zijn om dit te doen. De cadeau’s kunnen echter alleen worden ‘teruggebracht’ door de originele koper.

Oude tekst: Apps should not directly or indirectly enable gifting of in-app purchase content, features, or consumable items to others.

Nieuwe tekst: Apps may enable gifting of items that are eligible for in-app purchase to others. Such gifts may only be refunded to the original purchaser and may not be exchanged.

Op moment van schrijven zijn er geen details beschikbaar over de manier waarop deze cadeau’s kunnen worden gegeven, aangezien Apple hier zelf nog niets over naar buiten gebracht heeft. Zoals het er nu naar uitziet is het aan de ontwikkelaar van de app met digitale aankopen of die de cadeaufunctie gaat ondersteunen. Het is nu al wel mogelijk apps aan elkaar te geven via de downloadwinkel.

  • Delen:
iPhone XS
Apple iPhone XS
iOS
Apple iPhone XS Max
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.