Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Chrome 71 rolt uit voor Android-gebruikers

Geschreven door
Geplaatst op5 december 2018, 10:31 CategorieApplicaties

Na de release voor Windows, Mac en Linux rolt de nieuwste versie van Chrome (Chrome 71) nu ook uit voor Android. De nieuwste versie voert een aantal wijzigingen door in het menu voor de instellingen en schroeft de veiligheid voor de gebruiker verder op.

In Chrome 71 heeft Google een aantal kleine wijzigingen doorgevoerd voor het Instellingen-menu. Wanneer je op Instellingen klikt is het eerste menu Basisinstellingen. In de nieuwe versie zijn de categorieën Automatisch Aanvullen en betalingen in twee verschillende categorieën verdeeld. Voorheen viel dit onder dezelfde categorie. Hierdoor heb je beide onderwerpen net iets sneller binnen handbereik. Daarnaast krijg je nu een waarschuwing bij Automatisch Aanvullen op websites waar je per ongeluk jezelf kunt opgeven voor een abonnement of een betaling. Ook nieuw is een nieuwe favicon wanneer je een nieuw tabblad opent. Hierbij wordt een zwart-wit Chrome-icoontje getoond.

Misleidende advertenties worden geblokkeerd

Ook op het gebied van veiligheid zijn er stappen gezet in Chrome 71. Gebruikers kunnen veiliger over het internet surfen doordat bepaalde onveilige advertenties worden geblokkeerd. Advertenties van websites waar de gebruiker voor de gek wordt gehouden en via valse system dialogs, waarschuwingen of andere notificaties naar een andere advertentie of landing page worden geleid zijn nu geblokkeerd. Het gaat hier met name om websites die gemarkeerd zijn als onveilig op het gebied van phishing en scamming en uit zijn om persoonlijke informatie van de gebruiker te bemachtigen.

Chrome 71 rolt vanaf vandaag uit voor Android. Komende week komt de nieuwe versie naar Chrome OS.

 

  • Delen:
Samsung Galaxy Note 9
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.