Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Facebook verzamelt gebruikersdata van apps als Tinder en meer’

Geschreven door
Geplaatst op20 december 2018, 9:40 CategorieApplicaties

Facebook zou gebruikersdata hebben verzameld van andere applicaties die onder meer met relaties en religie te maken hebben. De applicaties in kwestie zouden die data delen via de software development kit van het bedrijf.

Facebook verzamelt mogelijk meer gebruikersdata

De website Mobilsicher, een Duitse site die in het teken staat van veiligheid op mobiele apparaten, schrijft dat Facebook gebruiksdata verzamelt van apps die hun informatie delen via de software development kit (sdk) van het bedrijf. Het gaat dan om apps die in het teken staan van relaties, zoals Tinder, Grindr, OKCupid, gezondheidapps als Pregnancy+ en MigraineBuddy en religieapplicaties zoals Bible+ en Muslim Pro. De verzamelde info bevat onder meer het ip-adres, het type apparaat en een uniek advertentie-id.

Die informatie wordt meteen verzonden op het moment dat een gebruikers Facebook op Android heeft staan en de app in kwestie opent. De sdk van Facebook geeft ontwikkelaars toegang tot Analytics van het platform en laat gebruikers sneller inloggen met hun eigen profiel. In het beleid van het sociale netwerk staat beschreven dat er gegevens verzameld kunnen worden wanneer ontwikkelaars van deze kit gebruikmaken. Mobilsicher schrijft verder dat sommige ontwikkelaars dachten dat die informatie geanonimiseerd zou worden.

En hoewel de namen van de gebruikers inderdaad niet worden gekoppeld aan de informatie, zorgt het unieke advertentie-id er wel voor dat alle informatie precies terechtkomt waar het terecht moet komen. De Duitse website laat verder weten dat wanneer je ook maar één keer bent ingelogd op je Facebook-profiel op je mobiele apparaat – via de app of de website – dat het netwerk je unieke advertentie-id kan koppelen aan andere diensten. Eerder deze week kwam al naar buiten dat techbedrijven toegang hebben tot je informatie.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)
Apple iPhone XS Max
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.