Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Facebook werkt aan eigen cryptocurrency voor WhatsApp’

Geschreven door
Geplaatst op21 december 2018, 9:58 CategorieApplicaties

Als we de nieuwste geruchten mogen geloven dan werkt Facebook momentele aan eigen cryptocurrency voor de chatapplicatie WhatsApp. Middels deze digitale munt zouden gebruikers gemakkelijk geld naar elkaar moeten kunnen overmaken.

Cryptocurrency voor WhatsApp – gerucht

Bloomberg meldt dat Facebook werkt aan cryptocurrency voor WhatsApp waarmee gebruikers gemakkelijk betalingen kunnen verrichten. Deze digitale moet een ‘stablecoin’ zijn (een munt die is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar) en is voornamelijk bedoeld voor de markt in India. Het is nog niet bekend wanneer deze functie wordt gelanceerd of gepresenteerd. Facebook zou namelijk nog helemaal niet ver zijn in de ontwikkeling van de mogelijkheid. De algemene koers voor dit soort zaken moet nog worden uitgestippeld.

The company is developing a stablecoin — a type of digital currency pegged to the U.S. dollar — to minimize volatility, said the people, who asked not to be identified discussing internal plans.

Ondertussen is Facebook verwikkeld in nieuwe privacyschandalen. Zo had het bedrijf externe techbedrijven toegang gegeven tot privéberichten van gebruikers en verzamelt het sociale medium ook informatie van andere applicaties met betrekking tot relaties, gezondheid en religie. Ondanks het feit dat WhatsApp onderdeel is van Facebook, ontkomt de berichtendienst vaak aan dit soort dingen — vaak omdat mensen niet weten dat de applicatie onderdeel is van Facebook. Facebook heeft zelf niet gereageerd op het gerucht.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)
Apple iPhone XS Max
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.