Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Fortnite-maker geeft andere ontwikkelaars toegang tot cross-platform tools

Geschreven door
Geplaatst op13 december 2018, 9:19 CategorieGaming

Epic Games, het bedrijf achter de populaire game Fortnite, heeft laten weten dat andere ontwikkelaars toegang krijgen tot alle tools die het mogelijk maken dat spelers, ongeacht het platform waar ze op spelen, met elkaar in contact kunnen komen en samen kunnen spelen.

Cross-platform tools van Fortnite

Epic Games, het bedrijf achter Gears of War en Fortnite, heeft laten weten dat andere ontwikkelaars ook toegang gaan krijgen tot de infrastructuur van de laatstgenoemde titel. De toegang tot die cross-platform tools is geheel gratis. Waarschijnlijk komen er straks dus meer spellen uit die het profiel en de digitale aankopen van spelers over verschillende apparaten kunnen synchroniseren, waar het mogelijk is tegen elkaar te praten (via een headset bijvoorbeeld) en waar party’s opzetten en matchmaking geen problemen moeten zijn.

Fortnite is al langer meer dan een game, maar nu gebruikt ontwikkelaar Epic Games het als een platform waar nieuwe technologieën als eerste worden uitgeprobeerd. Het spel alleen al zorgt voor miljoenen dollars aan inkomsten. De volgende stap is dus om geld te verdienen aan de technologie achter het spel, zodat er meer grote online werelden kunnen bestaan die werken op verschillende apparaten, zoals smartphones, tablets, spelcomputers en de pc. Eerder was Epic Games al verantwoordelijk voor de Unreal Engine voor spellen.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)
Apple iPhone XS Max
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.