Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google-app wordt opgeruimd: update wordt nu uitgerold

Geschreven door
Geplaatst op13 december 2018, 9:48 CategorieApplicaties

Google is begonnen met het uitrollen van een update voor de officiële app van het bedrijf, die de applicatie overzichtelijker moet maken. Niet alleen wordt het Material Design geïntroduceerd, ook maakt het bedrijf je data inzichtelijker via deze app.

Google-app ontvangt server-side update

Er is nu een update beschikbaar voor de Google-app. Je hoeft hier niets voor te doen: de update wordt namelijk niet via de Play Store uitgerold. Het gaat om een server-side update, de veranderingen worden automatisch doorgevoerd. Zo is onder meer het Material Design doorgevoerd en is het menu opgeschoond. Ook is dat menu aangevuld met enkele nieuwe opties. Er is nu een snelkoppeling naar je zoekgedrag, waardoor je die te allen tijde kunt bekijken. Verder valt op dat je coverfoto niet meer wordt gebruikt in de app.

De instellingen van de applicatie zijn op de schop gegaan. Voorheen kon het geheel aanvoelen als een rommeltje, maar nu heeft Google ervoor gezorgd dat alles iets beter in beeld wordt gebracht, met duidelijke categorieën. Het is goed om te weten dat geen van de bestaande mogelijkheden zijn verwijderd, maar je zult ze nu dus mogelijk wel op een andere plek aantreffen. Het is overigens niet mogelijk de update geforceerd binnen te halen. Wel kan het helpen door altijd de nieuwste versie van de app te hebben gedownload en geïnstalleerd.

  • Delen:
Samsung toont teaser voor Galaxy Tab 8.9; net zo dun als de iPad 2?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.