Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google eindigt Google Play-ondersteuning Android 4.0 Ice Cream Sandwich

Geschreven door
Geplaatst op10 december 2018, 9:28 CategorieAndroid

Google heeft bekendgemaakt dat de ondersteuning voor Google Play wordt teruggetrokken voor Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Heb je nog steeds een tablet of smartphone met deze Android-versie? Dan zul je waarschijnlijk geen updates voor apps meer gaan ontvangen.

Ice Cream Sandwich zonder Google Play-support

Google heeft via zijn eigen blog bekendgemaakt dat Android 4.0 Ice Cream Sandwich het voortaan de ondersteuning voor Google Play moet doen. Mocht je nog steeds een smartphone of tablet hebben met deze versie van het besturingssysteem aan boord, dan is de kans zeer groot dat je geen updates meer zult ontvangen voor applicaties. Het minimale api-niveau is namelijk zestien nu, dat gelijkstaat aan Android 4.1 Jelly Bean. Dat neemt niet weg dat ontwikkelaars helemaal geen updates meer zouden kunnen uitbrengen.

Het is nu aan app-ontwikkelaars of ze updates gaan uitbrengen of niet — Google verplicht het hen in elk geval niet meer. Dat de ondersteuning nu wordt teruggetrokken is overigens geen verrassend nieuws. Er zijn nog maar weinig Android-apparaten met deze versie van het besturingssysteem aan boord. Volgens Googles meest recente cijfers voor ontwikkelaars draait slechts 0,03 procent van alle Android-apparaten (met toegang tot de downloadwinkel) op Ice Cream Sandwich. Dat komt alsnog neer op ongeveer zes miljoen apparaten.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.