Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Lens op Android krijgt een compacter design

Geschreven door
Geplaatst op18 december 2018, 9:21 CategorieApplicaties

Google heeft een update uitgerold voor Google Lens, die een compacter design met zich meebrengt. Ook staat het logo nu prominent in beeld. Dit geldt zowel voor de Lens-functionaliteit binnen de Google Assistent als de Google Photos-applicatie.

Google Lens met nieuw design

Er is nu een update beschikbaar voor Google Lens, de visuele zoekfunctie van de zoekmachinegigant. Zo tref je voortaan bovenin het logo van de dienst aan. Dat logo staat tussen de knoppen voor de flitser en de galerij binnen de Google Assistent. Het logo verschijnt ook in beeld wanneer je de dienst via Google Photos gebruikt en blijft zichtbaar tijdens het analyseproces. De resultaten onderin het scherm zijn nu compacter en laten veel nuttige informatie zien wanneer die beschikbaar of nodig is, zoals het aantal sterren van een beoordeling.

Onderaan staan pilvormige knoppen met snelkoppelingen naar de zoekmachine, Google Maps, de telefoonapplicatie en de website, wanneer die aanwezig is. Ook kan het zijn dat je een stukje tekst en een foto van Wikipedia tegenkomt. Daarnaast werkt het selecteren van teksten ook iets anders en krijg je nu onderaan te zien welke tekst je hebt geselecteerd en wat je daarmee kunt doen. Met al deze veranderingen heeft Google ervoor gezorgd dat het zoekveld van de zoeker zo groot en open als mogelijk kan blijven van de Google Lens.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.