Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Photos gaat voortaan iets anders om met geüploade video’s

Geschreven door
Geplaatst op12 december 2018, 9:20 CategorieApplicaties

Google heeft laten weten dat Google Photos voortaan anders omgaat met video’s die worden geüpload naar de gratis cloudservices. Sinds 6 december is het zo dat sommige video’s ruimte innemen in de cloud, maar alleen wanneer de formaten niet worden ondersteund.

Google Photos gaat anders om met video’s

Sinds 2015 kunnen gebruikers van de applicatie Google Photos erop rekenen dat ze hun foto’s en video’s gratis kunnen opslaan in de cloud van Google, mits ze akkoord gaan met een ietwat lagere kwaliteit. Echter, de zoekmachinegigant verandert die deal deze maand een klein beetje en laat weten dat niet alle video’s meer zullen vallen onder de belofte van gratis opslag. Sinds 6 december is het namelijk zo dat sommige video’s wel ruimte opnemen in je Google-cloud: het gaat dan om de video’s in formaten die niet worden ondersteund.

De type videobestanden die Google Photos ondersteunt, zijn .mpg, .mod, .mmv, .tod, .wmv, .asf, .avi, .divx, .mov, .m4v, .3gp, .3g2, .mp4, .m2t, .m2ts, .mts en .mkv. Mochten je video’s hier niet onder vallen (en de kans is klein), dan moet je dus rekenen gaan houden met beperkte online ruimte. En anders kun je een abonnement afsluiten of natuurlijk een andere cloudopslagdienst gaan gebruiken. Waarom Google hiervoor gekozen heeft, is niet bekend. Ga voor de zekerheid dus na in welk videoformaat je smartphonecamera video’s maakt.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)
Apple iPhone XS Max
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.