Google Photos krijgt derde optie voor uploaden foto’s (in India)

04 december 2018 1 Minuut 0 Reacties
google-photos

Google rolt nu een nieuwe uploadoptie uit voor Google Photos, maar alleen voor de gebruikers die in India leven. Met deze optie kunnen gebruikers ervoor kiezen hun media in een lagere kwaliteit te uploaden, waardoor de app waarschijnlijk minder data verbruikt.

Derde optie voor Google Photos

Met de app Google Photos is het mogelijk foto’s en video’s te uploaden naar de cloud van Google, waardoor je op elk apparaat toegang kan krijgen tot dat materiaal. Uploaden gaat via wifi, maar kan ook via de mobiele internetverbinding gaan. Als je veel foto’s maakt, dan kan dat ten koste gaan van een (beperkt) abonnement. Daarom rolt Google nu een nieuwe uploadoptie uit voor de applicatie, maar voorlopig alleen voor de mensen in India. De optie heet Express, waarmee je foto’s en video’s in een lagere resolutie kunt uploaden.

Foto’s krijgen een maximale grootte van drie megapixel, terwijl video’s de standaard definition krijgen. Deze optie zal dan bestaan naast de twee huidige opties: hoge kwaliteit en originele kwaliteit. Ook kunnen gebruikers een limiet instellen voor Google Photos, zodat er niet te veel data wordt gebruikt (5, 10, 30 MB of ongelimiteerd). Zoals gezegd komt deze uploadoptie dus eerst naar India, waar enkele gebruikers eerst aan de beurt zijn. Daarna is heel het land aan de beurt en wordt de optie ook later wereldwijd uitgerold.

Reacties (0)