Google+ vier maanden eerder dicht door nieuw datalek

11 december 2018 1 Minuut 0 Reacties
Google-plus-update

Google+ heeft wederom last van een datalek en dat heeft Google doen besluiten het sociale netwerk vier maanden eerder dicht te gooien. Aanvankelijk zou het netwerk in augustus van 2019 dichtgaan, maar nu wordt de stekker er al in april uitgetrokken door de zoekmachinegigant.

Google+ vier maanden eerder dicht

Het sociale netwerk Google+ zal nu in april van 2019 worden gesloten, in plaats van augustus. Het netwerk heeft namelijk wederom last gehad van een datalek, waardoor Google dus heeft besloten de stekker er vier maanden eerder uit te trekken. Zo’n 52,5 miljoen mensen zijn getroffen door het nieuwe lek, laat het bedrijf weten, waardoor het mogelijk is dat profielinformatie als naam, leeftijd en locatie nu op straat ligt. Dat geldt ook voor de mensen die hun profiel op privé hebben ingesteld. Dit is overigens niet de eerste keer.

In oktober kwam namelijk al naar buiten dat er bij Google+ een datalek was waardoor ontwikkelaars drie jaar lang bij allerlei gegevens van gebruikers konden komen. De bug was ontdekt in maart, maar het bedrijf besloot pas in oktober het nieuws naar buiten te brengen. Dit keer was de gigant er sneller bij: het lek werd zelf ontdekt en was live tussen 7 en 13 november. Volgens Google waren ontwikkelaars er zich dit keer niet van bewust, waardoor er waarschijnlijk geen misbruik heeft plaatsgevonden. Inmiddels zijn gebruikers op de hoogte gesteld.

Reacties (0)