Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Huawei P30 Pro krijgt een 38 megapixelcamera met Sony-sensor’

Geschreven door
Geplaatst op13 december 2018, 10:10 CategorieAndroid

Als we de nieuwste geruchten mogen geloven dan krijgt de Huawei P30 Pro een 38 megapixelcamera met een Sony IMX607-sensor. Uiteraard moet dit leiden tot een betere beeldkwaliteit. Wordt 2019 het jaar van de grote camerasensoren?

Huawei P30 Pro met grote camerasensor – gerucht

Zoals het er nu naar uitziet zal de Huawei P3o Pro (zoals die nu wordt genoemd door geruchtenmakers) worden voorzien van een 38 megapixelcamera, inclusief Sony IMX607-sensor. Uiteraard moet deze sensor ervoor zorgen dat de beeldkwaliteit van foto’s en video’s wederom erop vooruitgaan. Als we de geruchtenmakers mogen geloven dan wordt dit de eerste smartphone met deze grote sensor. De sensor in deze camera is veel groter dan we tot op heden hebben gezien in smartphonecamera’s (1/1.8).

Grote camerasensoren lijkt een trend te gaan worden voor 2019. Zo organiseert Honor, een dochtermerk van Huawei, in januari een evenement voor een smartphone met een camera van 48 megapixel. Dit wordt de Honor View 20, die zal beschikken over een Sony IMX586-sensor. Ook Xiaomi heeft al laten weten te werken aan een smartphone met 48 megapixels. Waarschijnlijk wordt de Huawei P30 Pro in maart van 2019 aangekondigd. Tot die tijd zullen er ongetwijfeld nog veel meer geruchten gaan verschijnen over de smartphone.

  • Delen:
Mate 20 Pro
Huawei Mate 20 Pro
Android Pie (9.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.