Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Instagram rolt spraakberichten uit naar privégesprekken

Geschreven door
Geplaatst op11 december 2018, 9:26 CategorieApplicaties

Instagram heeft de optie spraakberichten toegevoegd aan de privégesprekken. Met de functie kun je berichten inspreken van maximaal één minuut. De update wordt nu uitgerold naar iedereen die de app op Android of iOS gebruikt.

Spraakberichten binnen privégesprekken op Instagram

De fotodeeldienst Instagram heeft een nieuwe mogelijkheid uitgerold voor mensen die vaak met elkaar praten via privégesprekken (dm’s, direct messages). Het gaat om spraakberichten, die maximaal één minuut lang mogen zijn. Je kunt deze berichten versturen in gesprekken waarin je één-op-één met iemand praat, evenals groepsgesprekken. Door de microfoonknop ingedrukt te houden zal de opname beginnen; wanneer je de knop loslaat, dan eindigt de opname en wordt het spraakbericht meteen in het gesprek gegooid.

Wil je het bericht toch niet versturen, dan sleep je hem simpelweg naar de prullenbak in beeld. Zolang je vinger niet van de knop komt, kun je dat doen. Hoewel het natuurlijk een welkome toevoeging is aan het arsenaal van Instagram, komt de optie wel een beetje laat aan. Niet alleen hebben de andere apps binnen het Facebook-portfolio al toegang tot deze mogelijkheid, ook concurrerende diensten bieden de optie al veel langer aan. De optie spraakberichten binnen privégesprekken wordt nu uitgerold naar iedereen op Android en iOS.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)
Apple iPhone XS Max
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.