Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Microsoft werkt aan eigen Chrome-browser ter vervanging van Edge’

Geschreven door
Geplaatst op5 december 2018, 8:57 CategorieApplicaties

Als we de nieuwste geruchten mogen geloven dan werkt Microsoft aan een eigen Chrome-browser die Edge moet gaan vervangen. En dat terwijl Edge nog maar drie jaar oud is. Als dit klopt, dan worden de plannen later deze week gepresenteerd.

Microsoft werkt aan een Chrome-browser – gerucht

Zoals het er nu naar uitziet werkt Microsoft aan een eigen browser gebaseerd op Chromium. Dit moet de nieuwe standaardbrowser gaan worden voor Windows 10 en Edge dus gaan vervangen. Die browser werd ongeveer drie jaar geleden uitgebracht door het bedrijf uit Redmond, om te kunnen concurreren met Chrome, maar de onderliggende technologie (EdgeHTML) heeft moeite met het bijhouden van de basis van Chrome (Chromium). De nieuwe browser zou later deze week worden aangekondigd, schrijft Windows Central.

Microsoft zou van bedrijven en consumenten heel wat klachten hebben binnengekregen over Edge, waardoor dit besluit uiteindelijk is gemaakt. Chrome is ook de meest populaire browser van dit moment. Zo populair, dat sitemakers die browser gebruiken voor het optimaliseren van hun websites. Bovendien heeft Google Chrome-only webdiensten gemaakt; dat komt doordat Google meewerkt aan nieuwe internetstandaarden en het team achter Chrome dus vrij vlot toegang heeft tot de nieuwste mogelijkheden.

Microsoft loopt dus flink achter als het om de webbrowser gaat. Het wachten is nu op de eerste informatie vanuit het bedrijf.

  • Delen:
Microsoft Surface Go
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.