Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft werkt officieel aan Chromium-versie van de Edge-browser

Geschreven door
Geplaatst op7 december 2018, 11:30 CategorieApplicaties

Softwaregigant Microsoft heeft officieel bevestigd te werken aan een Chromium-versie van de minder populaire Edge-browser. Chromium is dezelfde opensource web rendering engine achter Google Chrome.

Edge-browser gebaseerd op Chromium

Microsoft heeft laten weten dat er inderdaad gewerkt wordt aan een Edge-browser gebaseerd op Chromium (dezelfde opensource web rendering engine achter Google Chrome). Dat houdt in dat ook de browser van Microsoft straks wordt aangedreven door engines als Blink en V8 Javascript. Microsoft heeft hiervoor gekozen om een betere internetervaring aan te kunnen bieden. Niet alleen werken websites straks beter binnen de app, ook zal de energieconsumptie worden verminderd. Gebruiker de browser nu, dan zal er niets veranderen.

Het enige wat gebruikers straks zouden kunnen merken is de snelheid waarmee websites geladen kunnen worden. De echte reden dat Microsoft deze stap heeft moeten maken, heeft te maken met het feit dat de Edge-browser niet de perfecte opvolger van de Internet Explorer-browser is geworden die Microsoft wel voor ogen had. Google doet het ontzettend goed met Chrome: dat is de browser waar websitemakers hun websites voor optimaliseren. Dus om simpelweg mee te kunnen blijven doen in de strijd, moet Microsoft zich wel aanpassen.

Bovendien zorgt deze stap ervoor dat de community, de gebruikers van de browser, in één klap van alle klachten en compatibiliteitsproblemen af zijn. Verder kan deze nieuwe versie van de browser er ook voor zorgen dat Microsoft één product op allerlei platformen kan aanbieden. Zo kunnen bijvoorbeeld ook gebruikers van bijvoorbeeld Windows 7 en8 nog gebruikmaken van de nieuwe app. Verder zorgt deze stap ervoor dat de softwaregigant ook regelmatiger updates kan uitbrengen voor de app.

  • Delen:
Microsoft Surface Go
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.