Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nederland digitale voorloper met Google Assistent

Geschreven door
Geplaatst op31 december 2018, 12:26 CategorieAndroid

Nederland omarmt de Google Assistent. Dat laat woordvoerder van Google Nederland, Rachid Finge, weten op Twitter. Geen enkel ander land zag vijf maanden na lancering zoveel gebruik van de virtuele assistent als in Nederland.

Het heeft even geduurd voordat we ook in Nederland de slimme assistent van Google konden gebruiken. In het Engels was de spraakassistent al te gebruiken, maar dit werd officieel niet ondersteund. Eind juli was het dan eindelijk zover. Nadat het nieuws naar buiten kwam dat de testfase voor de Nederlandstalige Google Assistent voorbij was werd de virtuele assistent eindelijk in het Nederlands gelanceerd.

Eind oktober werden vervolgens de Google Home en Google Home Mini in Nederland op de markt gebracht. De slimme speakers met Google Assistent lieten je ook het slimme huis bedienen met je stem. In eerste instantie verliep dit zeker niet vlekkeloos. De eerste weken waren er veel kinderziektes te vinden, maar dit werd vrij snel door Google verholpen. Inmiddels kun je ook het smarthome goed besturen met de Nederlandse Google Assistent.

“Sorry, ik begrijp het niet”

Toch is er nog wel het één en ander aan te merken op de Nederlandse versie. We hebben in ons land lang niet zoveel functies beschikbaar als in de Verenigde Staten en vaak wordt het stemcommando dat je geeft ook niet begrepen. Voor 2019 heeft de Google Assistent dan ook een goed voornemen, zo laat Rachid Finge weten. Zo wil de assistent minder vaak “Ik begrijp niet wat je bedoelt” zeggen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.