Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nieuwe camerafuncties voor Facebook Messenger per direct beschikbaar

Geschreven door
Geplaatst op17 december 2018, 16:26 CategorieApplicaties

Facebook is druk aan het werk om de Messenger-app gebruiksvriendelijker te maken. De overdaad aan mogelijkheden in de menu’s viel niet bij iedereen in de smaak. Eind september liet het bedrijf weten dat het werkte aan een versimpelde interface voor Facebook Messenger en de eerste stap werd eind oktober genomen.

De vernieuwde interface kent nu nog drie tabbladen onderin het scherm, namelijk chats, personen en ontdekken. Er zijn geen functies uitgehaald, maar het geheel is overzichtelijker geworden. Vandaag is de volgende stap gezet voor de nieuwe Facebook Messenger, want het bedrijf heeft een aantal nieuwe camera-functies uitgerold.

Boomerang, Selfies en augmented reality

Zo is er nu ondersteuning voor Boomerang-video’s, waarbij je de video’s in een loop kunt laten afspelen. Er is een nieuwe Selfie-modus dat automatisch de achtergrond zal vervagen en er is een nieuwe functie voor augmented reality toegevoegd. Wanneer je nu de camera start in Facebook of Facebook Messenger zie je onderaan vijf verschillende mogelijkheden, namelijk Tekst, Video, Normaal, Boomerang en Selfie. Via de scrollbalk onderaan het scherm kun je wisselen tussen de verschillende cameramogelijkheden.

De nieuwe functies zijn per direct beschikbaar voor gebruikers wereldwijd. Je hoeft geen update te downloaden, want de nieuwe functies verschijnen automatisch in de Facebook Messenger-app. Zelfs als je nog de oude versie op je smartphone hebt staan.

  • Delen:
Samsung Galaxy Note 9
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.