Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nokia 8.1 is een midrange smartphone met een 6,18″-scherm

Geschreven door
Geplaatst op6 december 2018, 9:12 CategorieAndroid

Nokia heeft woensdagavond Nederlandse tijd een nieuwe midrange smartphone met een 6,18″-scherm aangekondigd: de Nokia 8.1. Het toestel draait op Android One, waardoor je als gebruiker bent verzekerd van een vaste stroom aan Android-updates.

Dit is de Nokia 8.1

Nokia heeft de Nokia 8.1 officieel onthuld. Het apparaat is woensdagavond Nederlandse tijd aangekondigd. Het is een midrange smartphone met een prijs van 399 euro, die in januari in Europa moet verschijnen. Voor dat bedrag krijg je een smartphone met een scherm van 6,18-inch, inclusief fhd+-resolutie. Ook is er ondersteuning voor HDR10 en komen we een inkeping tegen aan de bovenkant. Onder de motorkap zit een Snapdragon 710 (op het eerste gezicht een downgrade als je hem vergelijkt met het vorige model, met een Snapdragon 835).

Aan boord zit echter wel Android 9.0 Pie, in de vorm van Android One. Aan de achterkant treffen we ook een dubbele camera met Zeiss-lenzen aan, met twaalf en dertien megapixelsensoren. De frontcamera beschikt over twintig megapixel. Verder is er 4 GB aan werkgeheugen en 64 GB aan interne opslagruimte aanwezig. Daarnaast is er een usb-c-poort en koptelefoonaansluiting en beschikt de accu over een vermogen van 3.500 mAh. Ook heeft Nokia de inmiddels verkrijgbare Nokia 5.1 en Nokia 3.1 officieel gepresenteerd.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.