Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Qualcomm: diverse 5g-telefoons met Android op de markt in 2019

Geschreven door
Geplaatst op5 december 2018, 11:27 CategorieAndroid

Chipfabrikant Qualcomm houdt op dit moment de Snapdragon Technology Summit in Hawaii. Naast de onthulling van de Snapdragon 855, de nieuwe processor voor high-end smartphones, ging Qualcomm ook uitgebreid in op 5g-ondersteuning. Volgens de chipfabrikant zullen alle smartphonefabrikanten tenminste één Android-telefoon met 5g-ondersteuning op de markt brengen in 2019.

Dit vertelde de president van Qualcomm, Cristiano Amon. Hij kan het natuurlijk weten. De nieuwe chip ondersteunt multi-gigabit-snelheden op 5g-netwerken en de beste man weet natuurlijk precies welke contracten al zijn afgesloten. De smartphonefabrikanten zullen de Snapdragon 855 weer massaal gaan gebruiken voor de nieuwe high-end smartphones voor 2019.

Tijdens de presentatie vertelde de president van Qualcomm welke bedrijven allemaal samenwerken met Qualcomm op het gebied van 5g. Op de lijst staan onder andere Google, Asus, HMD, HTC, LG, Motorola, OnePlus, Samsung, Oppo, Sharp, Sony en ZTE. De verwachting is dat Apple nog geen 5g-telefoon op de markt zal brengen in 2019. Hiervoor zullen we waarschijnlijk nog tot en met 2020 moeten gaan wachten. Nu maar hopen dat Nederland nog een beetje opschiet met het opzetten van 5g-netwerken, want de Verenigde Staten lopen hiermee op ons voor.

Films binnen enkele secondes downloaden

Met 5g kunnen snelheden bereikt worden die tien tot honderd keer zo snel zijn als met 4g. Dit betekent dus dat je een volledige film kunt downloaden in slechts enkele secondes. De volledige presentatie van Qualcomm over 5g kun je zelf bekijken op de website van de chipfabrikant.

  • Delen:
LG G7 ThinQ
LG G7 ThinQ
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.