Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Qualcomm toont 3D Sonic Sensor: ultrasonische vingerafdruksensor

Geschreven door
Geplaatst op5 december 2018, 12:46 CategorieHardware

Tegen het einde van 2018 zagen we dat smartphonefabrikanten de in-display vingerafdruksensor beginnen te omarmen. De OnePlus 6T, Huawei Mate 20 Pro en de Xiaomi Mi 8 Pro zijn allen toestellen met een dergelijke technologie.

De eerste generatie van in-display vingerafdruksensors maken gebruik van zogenaamde optische scanners. Deze gebruiken het licht van het display om als het ware een foto te maken van je vinger en deze te vergelijken met diegene die waren opgeslagen. Deze techniek heeft wel een nadeel. Ten eerste is het minder veilig dan de traditionele vingerafdrukscanner aan de buitenkant van je toestel en ten tweede zijn ze ook nog niet zo snel.

Ultrasonische vingerafdruksensor maakt 3d-afbeelding

Tijdens de Snapdragon Technology Summit in Hawaii heeft Qualcomm de volgende generatie in-display vingerafdruksensors gepresenteerd: de 3D Sonic Sensor. Volgens Qualcomm is dit ’s werelds eerste ultrasonische vingeradruksensor onder het display. Bij deze technologie worden ultrasonisch golven naar je vinger gestuurd. Deze meten en registreren als het ware jouw afdruk, doordat het weerkaatst wordt op jouw vingerafdruk. Zo wordt er een 3d-afbeelding gemaakt van de vingerafdruk.

Deze techniek is volgens Qualcomm veel moeilijker te spoofen en moet hiermee vele malen veiliger zijn. De ultrasonische sensor moet daarnaast door water en vette vingers heen kunnen meten, zodat het ook in minder optimale omstandigheden blijft werken. Volgens Qualcomm zal de 3D Sonic Sensor begin 2019 in nieuwe vlaggenschepen moeten verschijnen.

  • Delen:
Mate 20 Pro
Huawei Mate 20 Pro
Android Pie (9.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.