Samsung gaat mogelijk ‘Sound on Display’ tonen tijdens CES 2019

27 december 2018 1 Minuut 0 Reacties
samsung-galaxy-s9-foto-4

Samsung gaat mogelijk een technologie tonen tijdens de CES 2019 genaamd Sound on Display, waarmee het display geluid kan voortbrengen. De speaker voor het oor kan hiermee verdwijnen, wat ruimte geeft voor nog grotere schermverhoudingen aan de voorkant van je smartphone.

Het gerucht gaat rond dat Samsung mogelijk de technologie ‘Sound on Display’ aan de wereld gaat laten zien tijdens de CES 2019. De Consumer Electronics Show 2019 zal plaatsvinden in Las Vegas tussen 8 en 12 januari. De technologie ‘Sound on Display’ gaat over displays voor smartphones die zelf geluid kunnen voortbrengen.

Sound on Display zou het voordeel hebben dat het display nog groter zou kunnen worden. omdat de speaker voor je oor niet langer nodig is. De screen-to-body-ratio van het scherm wordt zo weer groter, waardoor de voorkant van de smartphone helemaal uit het scherm kan bestaan. Helemaal omdat eerder al bekend werd dat Samsung ook werkt aan een frontcamera die in het display verwerkt zit.

De geruchten komen van etnews. Zij stellen overigens dat verschillende Koreaanse en Chinese fabrikanten werken aan een dergelijke techniek. Niet alleen voor smartphones, maar ook voor televisies.

Vibrerend display kan geluid produceren

Bij smartphones met Sound on Display is het mogelijk dat het display zelf kan vibreren en geluid kan produceren wanneer je het oor er tegenaan plaatst. De speaker bovenaan het toestel is hiermee niet langer nodig. Volgens de bronnen gaat het in eerste instantie enkel om de oorspeaker. De speaker aan de onderkant van de smartphone zou voorlopig nog blijven. We zullen nog even moeten wachten tot de CES 2019 daadwerkelijk van start gaat voor meer informatie over Sound on Display.

Reacties (0)