Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung werkt aan blockchain-apps en legt handelsmerken vast

Geschreven door
Geplaatst op11 december 2018, 17:28 CategorieApplicaties

In mei van dit jaar kondigde HTC als eerste grote smartphonefabrikant de blockchain-telefoon Exodus aan. De HTC Exodus zou zich met name richten op de privacy van de gebruikers, maar zou ook een universele wallet krijgen waar gebruikers diverse cryptocurrency mee kunnen opslaan, of zoals HTC het zelf zo mooi weet te zeggen heeft men met de Exodus: een visie om het blockchain-ecosysteem uit te breiden door ’s werelds eerste telefoon toegewijd aan gedecentraliseerde applicaties en security”. Zoals vandaag blijkt is niet alleen HTC bezig met de blockchain. Ook Samsung is ermee bezig, zo blijkt uit documenten die laten zien dat het bedrijf drie handelsmerken heeft vastgelegd. Dit keer gaat het niet om een blockchain-telefoon, maar om applicaties.

Blockchain KeyStore, Blockchain key box en Blockchain Core

Samsung heeft diverse handelsnamen vastgelegd. Het gaat om Blockchain KeyStore, Blockchain key box en Blockchain Core. In alle gevallen zou het gaan om software applicaties voor gebruik op de smartphone. Het document laat zien dat Samsung waarschijnlijk werkt aan bepaalde technologie om cryptosleutels op te slaan. Voor welke telefoons het bedrijf de applicaties maakt is nog niet duidelijk en verdere informatie omtrent de blockchain-apps ontbreekt nog. Mogelijk wordt de technologie geïntegreerd in de aankomende Galaxy S10-serie van het Zuid-Koreaanse bedrijf, maar het zou ook kunnen gaan om bepaalde ‘losse’ applicaties voor de eigen smartphones.

Samsung heeft in ieder geval de namen Blockchain KeyStore, Blockchain key box en Blockchain Core vastgelegd. Meer informatie volgt waarschijnlijk snel.

  • Delen:
Samsung Galaxy Note 9
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.