Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

StorySign is een app die tekst omzet in gebarentaal

Geschreven door
Geplaatst op3 december 2018, 10:31 CategorieApplicaties

De Chinese fabrikant Huawei heeft een nieuwe app uitgebracht waarmee tekst kan worden omgezet in gebarentaal, genaamd StorySign. StorySign kan dove kinderen helpen met leren lezen en is vanaf vandaag te downloaden via de Google Play Store.

StorySign zet tekst om in gebarentaal

Wereldwijd zijn er 32 miljoen dove kinderen die meer moeite hebben met leren lezen dan horende leeftijdsgenootjes. Dove en slechthorende kinderen kunnen klanken niet aan geschreven woorden koppelen en lopen hierdoor vaak al op vroege leeftijd een taalachterstand op. De app StorySign, ontwikkeld door de Chinese fabrikant Huawei, kan hierbij helpen. De app gebruikt kunstmatige intelligentie om tekst te vertalen naar gebarentaal, waardoor deze kinderen leren lezen terwijl ze naar de woorden in kinderboekjes kijken.

Volgens FODOK, Federatie voor Ouders van Dove Kinderen, is het erg belangrijk dat er meer aandacht komt voor leesbevordering. “Voorleeskilometers maken met dove en slechthorende kinderen zorgt voor leesplezier. En voorlezen vergroot hun greep op de wereld. Ze worden er sterker van”, zegt woordvoerder Mariën Hannink. In StorySign vertaalt de vriendelijke avatar Star, in gebarentaal, het kinderboek ‘Waar is Dribbel?’. Huawei gelooft dat kunstmatige intelligentie echt kan bijdragen aan maatschappelijke problemen.

Voor de leeservaring maakt de app gebruik van Image Recognition en Optical Character Recognition (OCR). De AI in Huawei-smartphones zorgt ervoor dat de hoek waarin de smartphone boven de tekst gehouden wordt geen invloed heeft op de gebruikservaring. Kinderen zullen namelijk in de praktijk hun telefoon niet altijd recht boven de tekst houden. OCR zorgt ervoor dat de app toch z’n werk kan doen. Om de app voor zoveel mogelijk mensen beschikbaar te maken werkt deze ook op andere Android toestellen.

De StorySign-app is erop gebouwd om in de toekomst meer boeken te kunnen toevoegen en zo veel mogelijk ouders en kinderen er gebruik van te kunnen laten maken. StorySign is vanaf vandaag te downloaden via de Google Play Store en via de Huawei App gallery, in tien talen. Naast Nederlands zijn dat Belgisch, Duits, Engels, Iers, Frans, Spaans, Italiaans, Zwitsers en Portugees. Voor het doorontwikkelen van de app en om aandacht te vragen voor het probleem is Huawei een grote campagne in Europa begonnen, waar je aan kunt doneren.

  • StorySign
  • Delen:
Mate 20 Pro
Huawei Mate 20 Pro
Android Pie (9.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.