Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Trainergevechten Pokémon Go verschijnen deze maand en zo werken ze (update)

Geschreven door
Geplaatst op13 december 2018, 9:06 CategorieGaming

Niantic heeft bekendgemaakt dat de Pokémon Go-trainergevechten later deze maand beschikbaar zullen zijn. Ook heeft de ontwikkelaar van het populaire augmentedrealityspel meteen laten weten wat we precies wat de trainer battles mogen verwachten.

Update 13-12: Inmiddels is bekend dat de trainergevechten worden uitgerold. Binnen nu en enkele dagen zou je ermee aan de slag kunnen gaan.

Pokémon Go-trainergevechten: dit mag je verwachten

Spelers van Pokémon Go hebben er drie jaar op moeten wachten, maar nu is het zo ver: deze maand verschijnen dan eindelijk de trainergevechten binnen Pokémon Go. Tijdens een recent persevenement zijn verschillende leden van de Amerikaanse media uitgenodigd door ontwikkelaar Niantic om te komen kijken hoe de trainer battles precies werken. De basis is heel simpel: je neemt het tegen een andere speler op in een gevecht van maximaal vier minuten, terwijl jullie allebei drie Pokémon mogen meenemen.

Je hebt de mogelijkheid tussen de Pokémon te wisselen als je dat wil, mits je daar de ruimte voor hebt gekregen. Je moet namelijk op een timer wachten voordat je weer mag wisselen. Je kunt meedoen in drie verschillende leagues: de Great League is voor Pokémon tot en met 1.500 CP, de Ultra League voor beesten tot 2.500 CP en de Master League heeft geen limiet. Per dag kun je tot drie items winnen met het spelen van gevechten. Daarnaast train je je Pokémon en kun je gaan voor verschillende in-game medailles.

Zo is er bijvoorbeeld een ontzettend zeldzaam item genaamd de Sinnoh Stone. Met deze steen kun je specifieke Pokémon uit de vierde generatie spellen laten evolueren (een generatie die onlangs nog is toegevoegd). Verder zal er ook een trainingmodus zijn die je onbeperkt kunt gebruiken, waar je je Pokémon kunt trainen voor de trainergevechten. Wil je het tegen andere spelers opnemen, dan dien je uiteraard in de buurt te staan van een andere speler, zoals dat tot nu toe altijd het geval is geweest met de sociale functies.

Je dienst iemand aan te spreken en vervolgens om zijn code te vragen, die alleen kan worden ingescand door de app. Je kunt dus geen numerieke codes uitwisselen, bijvoorbeeld. Het vechten zelf gaat op eenzelfde manier als tijdens raid battles: je tapt snel voor de basisaanval, terwijl je een andere beweging uitvoert voor een betere aanval. Niantic zal ervoor zorgen dat je later nog een aanval tot je beschikking krijgt. Om de speciale aanvallen te kunnen gebruiken, dien je eerst met je basisaanval een speciale meter te vullen met energie.

Een aspect dat Pokémon Go heeft overgenomen van de traditionele Pokémon-spellen, is dat eigenschappen van type beesten meewegen in het gevecht (vuur is sterk tegen gras, gras tegen water en water tegen vuur, om maar een voorbeeld te geven). Een aspect dat de overstap niet maakt, is het principe van om beurten aanvallen. De gevechten zijn in realtime. Ben je overigens Ultra of Best Friends in de game, voor tenminste dertig of negentig dagen, dan is het mogelijk een gevecht op afstand te initiëren.

Wanneer de trainer battles uiteindelijk voor het einde van 2018 worden uitgerold, dan komen ze als eerste naar spelers die level veertig zijn. Later zijn spelers van een lager level aan de beurt. Niantic heeft hiervoor gekozen om ervoor te zorgen dat de servers er niet constant uit zullen vallen, aangezien het gevecht meer vergt van de server dan andere gameplayonderdelen. Als alles goed blijkt te gaan hoeft de uitrol naar andere trainers niet lang te duren, maar houd er rekening mee dat het in het begin niet vlekkeloos zal verlopen.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)
Apple iPhone XS Max
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.