Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Xiaomi lanceert lichtgewicht Mint Browser voor Android

Geschreven door
Geplaatst op24 december 2018, 16:42 CategorieApplicaties

Voor high-end smartphones is een browser als Chrome geen probleem, maar op een budgettelefoon met minder goede specificaties draait het al snel een heel stuk minder prettig. Xiaomi, de Chinese fabrikant, heeft daarom vandaag een lichtgewicht browser gelanceerd in de Google Play Store met de naam Mint Browser.

Mint Browser is vanaf nu te downloaden via de Google Play Store. Het is een lichtgewicht versie van de browser die geleverd wordt met MIUI, de softwareschil van Xiaomi. Deze browser is echter nu voor alle Android-toestellen te downloaden die draaien op Android 4.4 of hoger.

Slechts 11 MB om te downloaden

Een lichtgewicht browser heeft minder geheugen nodig om goed te kunnen draaien. Hierdoor kunnen ook gebruikers met budgettelefoons goed blijven surfen op het internet. Mint Browser is slechts 11 MB om te downloaden, waardoor het weinig opslaggeheugen in beslag neemt. Verwacht geen uitgebreide functies van deze browser, maar alles is aanwezig om goed te kunnen surfen. Ook is er een incognito-modus voor als je niet gevolgd wilt worden en is er een optie aanwezig die afbeeldingen minder zwaar maakt voor je smartphone. Tot slot is er een nachtmodus die beter is voor de ogen.

Mint Browser is gratis te downloaden in de Google Play Store en komt zonder advertenties of andere vervelende notificaties.

  • Mint Browser
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.