Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

YouTube-app speelt video’s automatisch af op Home-tab

Geschreven door
Geplaatst op4 december 2018, 10:17 CategorieApplicaties

Google heeft laten weten dat de YouTube-app op mobiele apparateen voortaan video’s automatisch zal afspelen binnen de Home-tab. Deze functie was eerst onderdeel van het Premium-abonnement, maar is zo populair dat gratis gebruikers er ook toegang tot krijgen.

Autoplay op Home-tab binnen YouTube-app

Google is begonnen met het uitrollen van een nieuwe functie voor de YouTube-app op mobiele apparaten: autoplay op de Home-tab. Video’s worden binnen die tap dan automatisch afgespeeld. Deze functie was voorheen alleen beschikbaar voor Premium-gebruikers. Mocht je het toch niets vinden, dan heb je de mogelijkheid de feature uit te schakelen. Je kunt er ook voor kiezen dat autoplay alleen werkt wanneer je wifi gebruikt. De video’s worden dan zonder geluid afgespeeld. Wel wordt er dan automatisch ondertiteling toegevoegd.

Dit kan ervoor zorgen dat video’s vaker worden bekeken, waardoor het aantal views dus omhoog gaat en mensen mogelijk meer kunnen verdienen aan hun content. Voor YouTube zelf betekent dit hoger engagement metrics. Voordat een video wordt afgespeeld, krijg je nog wel heel even de thumbnail te zien. Verder verbruikt de mobiele app van de videostreamingdienst minder data als het om die autoplayvideo’s gaat en kunnen gebruikers kiezen uit drie soorten ondertiteling: automatisch, van de maker of crowdsourced.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)
Apple iPhone XS Max
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.