Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Alle iPhone-modellen krijgen volgend jaar een oled-scherm’

Geschreven door
Geplaatst op22 januari 2019, 10:53 CategorieiPhone

Apple zou voornemens zijn alle iPhone-modellen voor 2020 te voorzien van oled-schermen; het lcd-scherm zou dan behoren tot het verleden. Dat zou ook betekenen dat de XR van 2019 het laatste model moet zijn met zo’n lcd-scherm, als we de nieuwste geruchten mogen geloven.

iPhone-modellen met oled-schermen – gerucht

The Wall Street Journal schrijft dat Apple van plan is alle iPhone-modellen die volgend jaar moeten verschijnen, te voorzien van oled-schermen. iPhones met een lcd-scherm zouden dan tot het verleden behoren en het XR-model dat mogelijk gepland staat voor dit jaar zou dan de laatste Apple-smartphone met zo’n soort display worden. Door alleen nog maar voor oled te gaan, zou Apple een “flexibeler design” kunnen toepassen. Mogelijk betekent dit dat alle iPhones van 2020 dus smallere randen om het scherm gaan krijgen.

Lcd gebruiken voor smartphones raakt de laatste tijd steeds meer uit de mode, voornamelijk omdat er een extra component gebruikt moet worden voor het verlichten van het scherm. Oled-schermen hebben pixels die individueel verlicht zijn, waardoor er ook andere vormen dan het simpele rechthoekige scherm gebruikt kunnen worden. Daarnaast heeft Apple ook al gekeken naar het gebruik van micro-led voor zijn smartphones. Uiteraard heeft Apple niet gereageerd op het nieuws omtrent de schermen van aankomende iPhone-modellen.

  • Delen:
Apple iPhone XS Max
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.