Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Android-app Twitter had bug die beschermde tweets toch liet zien

Geschreven door
Geplaatst op18 januari 2019, 9:16 CategorieApplicaties

Twitter heeft bekendgemaakt dat de Android-app van het sociale netwerk last had van een bug die beschermde tweets toch liet zien. Als je bijvoorbeeld je e-mailadres wilde aanpassen, dan zorgde het systeem ervoor dat de optie voor het beschermen van je tweets werd uitgeschakeld.

Bug gevonden in Twitter-app op Android

Mocht je de officiële Twitter-app in de afgelopen vijf jaar hebben gebruikt en had je ingesteld dat je je tweets wil beschermen, dan doe je er goed aan nog even je instellingen te bekijken. Het kan namelijk zijn dat de app vanuit zichzelf die optie heeft uitgezet wanneer je een onderdeel van je profiel aanpaste, zoals bijvoorbeeld het gekoppelde e-mailadres. Via het Help Center heeft het sociale netwerk laten weten dat deze bug actief is geweest vanaf 3 november 2014 tot en met 14 januari 2019. Check dus goed je instellingen.

De iOS-app en de mensen die Twitter op het web gebruiken, hebben geen last gehad van de bug. Desondanks is nu nog niet bekend hoeveel mensen zijn getroffen door de bug. De getroffen partijen zijn inmiddels op de hoogte gebracht. Ook is de functie voor hen automatisch ingeschakeld; desondanks wordt hen wel aangeraden even zelf alles na te lopen. Heb je nooit je tweet afgeschermd van de buitenwereld, dan is er ook niets aan de hand. Alleen wanneer je je tweets dus had willen beschermen én de officiële app hebt gebruikt.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.