Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Android-beveiligingsupdate van januari voor Pixel 3 en 3XL

Geschreven door
Geplaatst op8 januari 2019, 10:43 CategorieAndroid

De maand is nog maar net begonnen, maar de Android-beveiligingspatch van januari staat alweer klaar voor de Pixel 3 en de Pixel 3 XL. De patch rolt vandaag uit en lost weer een aantal veiligheidsproblemen op, waaronder een veiligheidsprobleem gerelateerd aan het opnemen van video’s.

Er worden dertien problemen aangepakt in de beveiligingsupdate van 1 januari en veertien problemen in de update voor 5 januari. De kwetsbaarheden zijn weer ingedeeld van hoog tot kritisch, waarvan de grootste problemen te maken hebben met het media framework.

Volgens Google zijn er nog geen berichten dat er misbruik van de kwetsbaarheden is gemaakt. Naast de Pixel 3 en 3 XL krijgen ook de andere Pixel-smartphones de nieuwste beveiligingsupdate. Ook de beveiligingsupdate voor de Pixel C staat klaar. Op dit moment is de update (nog) niet beschikbaar voor de Nexus 5X en Nexus 6P. Deze apparaten zijn al meer dan drie jaar oud en de garantie dat de beveiligingsupdate naar deze apparaten komt is er dan ook niet. In de maand december stond de beveiligingsupdate nog wel klaar voor de Nexus-apparaten, dus wellicht komt de update toch nog beschikbaar.

Update wordt vanaf nu uitgerold

De nieuwste beveiligingsupdate van januari wordt vanaf nu uitgerold naar iedereen met een Pixel-smartphone. De beveiligingsupdate staat ook al klaar voor mensen met een Essential Phone.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.