‘Android Pie-update voor Galaxy Note 9 verschijnt in februari’

14 januari 2019 1 Minuut 1 Reacties
samsung-galaxy-note-9-foto-2

Zoals het er nu naar uitziet zal de Android Pie-update voor de Samsung Galaxy Note 9 in februari gaan verschijnen. Aanvankelijk zou de update in januari verschijnen, maar nu lijkt dat pas op z'n vroegst op 1 februari te gebeuren, aldus de Turkse website van Samsung.

Android Pie-update voor Galaxy Note 9

Aanvankelijk stond de Android 9.0 Pie-update voor de Samsung Galaxy Note 9 gepland voor januari, maar zoals het er nu naar uitziet zal die pas op of na 1 februari gaan verschijnen. Dat is althans te lezen op de Turkse website van Samsung. Eigenaars van onder meer de Note 9 wachten nu al weken, zo niet maanden, op de Pie-update. Op de Turkse site is te lezen dat het de bedoeling was dat de update op 15 januari zou worden vrijgegeven, maar die datum is dus inmiddels aangepast naar 1 februari. De update komt dan of daarna.

Desondanks lijkt het erop dat Samsung de volledige update al heeft klaarliggen. Het kan zijn dat dit uitstel alleen geldt voor de Turkse markt. Bèta-testers in Duitsland hebben al een volledige versie van Android Pie ontvangen voor hun Galaxy Note 9 en het is niet bekend waarom Samsung nog wacht met het uitbrengen. Verder blijkt dat de Pie-update slechts 95 MB groot is, maar we kunnen ons voorstellen dat er door Android 8.1-gebruikers veel meer data moet worden gedownload dan de mensen die meededen met de bèta-periode.

Reacties (1)