Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Android Q krijgt betere gezichtsherkenning en meer’

Geschreven door
Geplaatst op28 januari 2019, 10:16 CategorieAndroid

Er is de afgelopen dagen meer informatie over Android Q naar buiten gekomen. Zo krijgt het os mogelijk betere gezichtsherkenning. Daarnaast zouden gebruikers video’s kunnen opnemen middels ‘screen recording’ en wordt Q mogelijk officieel de tiende Android-versie.

Android Q: meer informatie gelekt

Eerder deze maand kwam er al veel informatie over Android Q naar buiten, maar in de afgelopen dagen is er nog meer info gelekt door verschillende sites, zoals XDA Developers en 9to5Google. Zo is inmiddels duidelijk dat Android wordt voorzien van betere gezichtsherkenning, die vergelijkbaar moet zijn met Face ID. Het onderdeel Trusted Face, binnen het os, leunt al jaren op een afbeelding van een gezicht; fabrikanten als Samsung en OnePlus hebben daar in de afgelopen jaren zelf oplossingen voor bedacht.

Maar nu lijkt het er dus op dat betere ondersteuning onder de motorkap wordt ingebouwd. Het instellen van deze functie moet ook behoorlijk simpel zijn. Binnen de code van Android Q zijn verwijzingen gevonden naar het installatieproces en het lijkt allemaal rechttoe rechtaan te zijn. Verder wordt er een optie Screen Recording gemaakt. Het systeem maakt dan geen screenshot, maar een korte video van de gebeurtenis. Tijdens het opnemen zal er een notificatie in beeld staan die aangeeft dat er constant wordt opgenomen.

Hieronder volgen nog wat korte veranderingen en aanwijzingen.

  • Android Q wordt waarschijnlijk Android-versie 10. In sommige screenshots staat namelijk de tijd 10:10 en Google gebruikt de klok meestal als easter egg.
  • Q krijgt een nieuwe Sensor Privacy Quick Setting, die niet standaard in beeld wordt gebracht. Gebruikers moeten die dus handmatig activeren.
  • Onderaan het scherm kan ook een zogenaamde ‘privacy_chip’ verschijnen, die aangeeft dat een app een specifieke onderdeel binnen Android gebruikt, zoals bijvoorbeeld locatie of de microfoon.
  • Er is ook een optie die meer informatie kan geven over dat onderdeel.
  • Er komen mogelijk meer opties voor notificaties aan; zo zou je notificaties sneller kunnen instellen als ‘wel laten zien, maar zonder geluid’.
  • Android Q krijgt ondersteuning voor wpa3 (voor meer informatie over wifi-beveiliging, lees je dit artikel op Smarthome Magazine).
  • Ook zal er ondersteuning zijn voor 5g.

Waarschijnlijk kondigt Google Android Q aan tijdens Google I/O dat begin mei plaatsvindt.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.