Apple geeft winstwaarschuwing: verkoop nieuwe iPhones valt tegen

03 januari 2019 1 Minuut 0 Reacties
iPhone-Xs-1

Apple heeft een brief gepubliceerd van Tim Cook over de tegenvallende verkopen van de nieuwe iPhones. Het bedrijf geeft een winstwaarschuwing af en laat weten dat de omzet lager uit zal vallen dan verwacht.

Geruchten over de tegenvallende verkopen van de nieuwe iPhones gingen al langer rond, ook al over de iPhone X. In de brief van Tim Cook lijken deze geruchten nu te worden bevestigd. Apple zelf geeft enkele redenen waarom de verkopen de afgelopen tijd tegenvallen. Zo is daar ten eerste de handelsoorlog tussen de VS en China, waar het bedrijf claimt veel last van te hebben, de sterke koers van de dollar, het moment waarop de nieuwe iPhones op de markt gebracht werden, het aantal nieuwe producten dat het bedrijf op de markt bracht en de productie die de vraag niet kan bijhouden en de zwakkere economie in sommige landen met opkomende markten.

Apple Watch en AirPods doen het goed

Volgens het bedrijf zijn er echter ook positieve zaken te melden. Buiten de iPhones om is de omzet gestegen met 19 procent, met name door de goede verkopen van de Apple Watch en de AirPods.

Apple zegt nu rekening te houden met een omzet van ongeveer 84 miljard dollar. De verwachting eerder was een omzet tussen de 89 en 93 miljard dollar. De officiële cijfers zullen op 29 januari bekendgemaakt worden.

Bron Apple

Reacties (0)