Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Asus onthult eerste Chrome OS-tablet en drie nieuwe Chromebooks

Geschreven door
Geplaatst op4 januari 2019, 13:34 CategorieChrome OS

Asus heeft in het kader van de CES 2019 vier nieuwe apparaten onthuld binnen zijn Chrome OS line-up. Daaronder valt ook de eerste Chrome OS-tablet van het merk. In tegenstelling tot veel andere Chrome OS-apparaten, zijn deze vier devices ook meteen specifiek voor het klaslokaal ontworpen. De apparaten kunnen dus wel tegen een stootje en hebben een flexibele standaard.

Eerste Asus Chrome OS-tablet

De tablet die Asus heeft gepresenteerd (met het illustere modelnaam CT100) is specifiek ontwikkeld voor jonge kinderen. Het 9,7-inch QXGA-display is bedekt met stevig en getemperd glas en kan daardoor wel tegen een stootje. Ook is het display omringd met dik rubber, zodat een valpartij nog minder schade aan kan richten. Intern zit er verder vier gigabyte aan werkgeheugen in het apparaat en 32 gigabyte aan opslagcapaciteit. Een Hexacore OP1-processor die specifiek voor Chromebooks ontwikkeld is, drijft het apparaat aan.

Nieuwe Chromebook Asus

Dan is er nog de ChromeBook Flip C214, de opvolger van de C213. Ook dit apparaat heeft een stevig exterieur. De laptop heeft een toetsenbord dat waterafstotend is en is voorzien van een 360-graden scharnier. Verder is de Flip C214 nog voorzien van 4GB werkgeheugen en 32GB aan opslagcapaciteit. Een Intel N4000 of N4100 Celeron processor drijft het geheel aan. Tot slot kunnen gebruikers het opslaggeheugen uitbreiden met een microSD-kaart of een extern opslagapparaat.

Verder brengt Asus nog twee andere laptops met een 180-graden scharnier uit. Deze apparaten kunnen daardoor plat liggen. Het gaat om de C204 met een 11,6-inch HD-scherm en de C403 met een 14-inch HD-scherm. Beiden hebben 4GB werkgeheugen en 32GB aan opslagcapaciteit. De C204 heeft nog een dualcore Celeron-processor van Intel. Het is niet zeker welke processor in de C403 ingebouwd is, al vertelde Asus wel dat het gaat om een dualcore-processor.

Tijdens zijn CES 2019-presentatie zal Asus meer details over de nieuwe Chromebooks presenteren.

Voor al het nieuws rondom CES 2019 kun je in onze uitgebreide nieuwsdatabase terecht.

  • Delen:
Asus VivoBook Flip 14
Asus VivoBook Flip 14 (TP412)
Windows 10
Asus ROG Phone
Asus ROG Phone
Android Oreo (8.x)
Asus Zenfone Max M1
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.