Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Chinese smartphones met 5g kosten 65 euro meer dan 4g-modellen’

Geschreven door
Geplaatst op22 januari 2019, 9:15 CategorieAndroid

Smartphones met 5g-chips aan boord komen eraan en die krijgen een hoger prijskaartje mee dan vergelijkbare 4g-modellen. En zoals het er nu naar uitziet hebben Chinese smartphonemakers besloten de prijzen van die smartphones met 65 euro te verhogen.

5g-smartphones worden duurder

Het duurt nu niet lang meer voordat de eerste smartphones met 5g aan boord op de markt zullen verschijnen, met sneller en stabieler internet dan vergelijkbare smartphones met 4g-chips aan boord. Deze telefoons worden ook ietwat duurder dan die andere versies, aangezien de technologie prijziger is. En zoals het er nu naar uitziet hebben Chinese smartphonemakers besloten de prijs van dergelijke smartphones te verhogen met 65 euro. In China gaan de prijzen dan omhoog met 500 yuan.

De smartphonemakers hanteren allemaal dezelfde strategie, genaamd 5G+500. Dat houdt dus in dat smartphones met 5g-chips 500 Chinese yuan meer gaan kosten, wat omgerekend neerkomt op die 65 euro per telefoon. Deze prijzen zijn nog exclusief onze Nederlandse belastingen; Chinese telefoons die straks dus in Nederland te koop zijn, en de nieuwe technologie aan boord hebben, kunnen dus een prijsstijging van 175 euro (of zelfs meer) gaan krijgen. Omdat er veel concurrentie is, kan het zijn dat de prijzen ook weer snel zullen gaan dalen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.