Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Chrome 72 beperkt notificaties voor media in incognito-modus

Geschreven door
Geplaatst op29 januari 2019, 20:05 CategorieApplicaties

Anderhalve maand geleden zagen we de release van Chrome 71 voor Android. Vandaag is het de beurt aan Chrome 72. Waar de update vorige maand nog een aantal nieuwe wijzigingen doorvoerde, daar is de update dit keer wat beperkter. Nieuw zijn de beperkte notificaties voor media in de incognito-modus.

Als je voorheen een incognito-tabblad gebruikte en via dat tabblad media afspeelde, dan zag je gewoon de domeinnaam, titel van de pagina en meer informatie. In Chrome 72 is dit dan ook aangepakt. Dit keer zie je in de notificaties simpelweg dat ‘A site is playing media’ (een website speelt media af) in beeld staat. Wat er afgespeeld wordt is verder dus niet meer in de notificatie te zien.

Incognito of Private Browsing

Deze keuze is de volgende stap van Google om de incognito-modus van de browser meer privé te maken. Je kunt bijvoorbeeld ook geen schermafbeeldingen via de incognito-modus maken. Volgens 9to5google is het bedrijf daarnaast bezig om te kijken of de naam Incognito mogelijk niet veranderd kan worden. Het bedrijf voert A/B tests uit om te kijken of ‘Private Browsing’ (Privé browsen) wellicht geen betere naam voor de incognito-modus is.

Chrome 72 rolt vanaf vandaag uit via de Play Store. Voor je desktop en voor Chrome OS zal de update volgende week beschikbaar gesteld worden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.