Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Consumentenbond: gezichtsherkenning smartphones te omzeilen

Geschreven door
Geplaatst op3 januari 2019, 11:22 CategorieOnderzoek

De Consumentenbond heeft de gezichtsherkenningsfunctie van 110 smartphones getest. Van deze 110 smartphones bleken 42 toestellen te ontgrendelen door middel van een foto.

We wisten natuurlijk al dat gezichtsherkenning voor het ontgrendelen van de smartphone niet de meest veilige methode is. Al eerder doken berichten op van smartphones die waren te foppen met een foto. Onder de telefoons die waren te foppen met een foto vinden we de Samsung Galaxy A7 en A8, Huawei P20, P20 Lite en P20 Pro, HTC U11+, Motorola One, Nokia 3.1 en 7.1, Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact en de Xiaomi Mi A2.

68 smartphones bleken wel veilig

De overige 68 smartphones bleken wel veilig genoeg om ze niet te kunnen foppen met een foto. Hieronder vinden we de iPhone XS-serie, HTC U12+, Huawei Mate 20-serie, OnePlus 5T en 6, Oppo Find X, Samsung Galaxy A6, A9, J6, Note 9, S9, S9+ en WIKO View 2.

Ook de fabrikanten zelf stellen dat gezichtsherkenning niet de meest veilige optie is om je toestel te ontgrendelen. Wil je dus zekerheid en je smartphone zo veilig mogelijk houden, stel dan een vergrendelcode in of gebruik de vingerafdruksensor.

Het volledige onderzoek van de Consumentenbond en de lijst met alle 110 geteste smartphones vind je op de website van de Consumentenbond.

  • Delen:
Apple iPhone XS Max
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.