Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

De Acer Chromebook Spin 512 is een duurzame Chromebook voor in de klas

Geschreven door
Geplaatst op23 januari 2019, 13:46 CategorieChrome OS

Acer heeft een nieuwe convertible Chromebook aangekondigd tijdens de BETT-beurs, namelijk de Acer Chromebook Spin 512. De nieuwe Chromebook is voorzien van een scherm met een 3:2-beeldverhouding en duurzame ontwerp dat kan bijdragen aan optimale productiviteit voor leerlingen.

Dit is de Acer Chromebook Spin 512

Acer heeft de Chromebook Spin 512 (R851TN) aangekondigd, een convertible Chromebook bedoeld voor leerlingen. Dankzij de 360 graden-scharnieren van de convertible kunnen leerlingen het antimicrobiële scherm van Corning Gorilla-glas in vier verschillende standen gebruiken: de laptop-, tablet-, weergave- en tentstand. De meegeleverde EMR-pen is geschikt om notities te maken en te tekenen en kan worden opgeborgen in de uitsparing van het apparaat. Verder is er een beeldverhouding van 3:2.

Het 12″-scherm met hd+-resolutie heeft een resolutie van 1.366 bij 912 pixels en is voorzien van ips-technologie. Onder de motorkap zit een achtste generatie Intel Pentium Silver-processor, de N5000, of een Intel Celeron quadcore-processor, de N4100. De Chromebook Spin 512 is voorzien van een optionele acht megapixel, voorwaarts gerichte camera aan de buitenkant en voldoet aan de strenge Amerikaanse militaire norm MIL-STD 810G. Daardoor is het apparaat zeer stevig en kun je rekenen op een schokabsorberende bumper.

Het toetsenbord is morsbestendig en is voorzien van een gootsysteem waarmee tot 330 ml gemorst water kan weglopen via de onderkant van de behuizing. Bovendien kan het toetsenbord gemakkelijk worden onderhouden door lokale it-afdelingen en is het touchscreen kras-, bacterie- en vochtbestendig. Aan boord zit verder ondersteuning voor gigabit wifi 2×2 802.11ac mu-mimo (multi-user multiple-input en multiple-output), een standaard dat sneller draadloos internet levert en meer draadloze apparaten tegelijk aan kan.

Randapparaten kunnen worden verbonden via bluetooth 5.0 of de twee usb 3.1 type-c Gen 1-poorten die kunnen worden gebruikt om het Chromebook of andere producten op te laden, gegevens snel over te zetten (tot 5Gbps) of een hd-beeldscherm aan te sluiten. De Chromebook is bovendien voorzien van twee usb 3.0-poorten. De accu moet tot twaalf uur meegaan. Ook is er ondersteuning voor Google Play.

Prijs en beschikbaarheid

De nieuwe Acer Chromebook Spin 512 (R851TN) zal vanaf het derde kwartaal in 2019 verkrijgbaar zijn voor educatieve en zakelijke klanten in de Benelux. Het apparaat is beschikbaar met 32 of 64 GB aan interne opslagruimte en 4 of 8 GB aan werkgeheugen. Prijzen zijn nog niet bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.