Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Donkere modus lijkt toch naar Chrome voor Android te komen

Geschreven door
Geplaatst op9 januari 2019, 12:54 CategorieAndroid

Twee dagen geleden plaatsten we een bericht dat Google een donkere modus naar Android gaat brengen met de volgende grote Android-release, namelijk Android Q. Een nieuw bericht laat zien dat Google ook werkt aan een dergelijk experiment voor Chrome.

De verwachting was dat Android 9.0 Pie mogelijk al een donkere modus voor het gehele systeem zou krijgen. Inmiddels weten we dat dit helaas niet gebeurd is. Twee dagen geleden kwam het bericht dat alle UI-elementen een donker thema zouden krijgen in Android Q. Opvallend was dat er in de documentatie niet werd gesproken over een donkere modus voor de mobiele browser Google Chrome. Vandaag blijkt echter dat Google ook een soortgelijk experiment gaat houden voor Chrome. Het lijkt er dus op dat ook de mobiele browser een donkere modus gaat krijgen. Het volgende werd gevonden door 9to5Google in Chromium’s Gerrit source code management:

[Dark] Add build flag and experiment flag

This patch adds a build flag and an experiment flag for the dark mode experiment. It will exclude the night- resources in the build for now.

Voorlopig nog niet voor de gewone gebruiker

Voor de gewone gebruiker zal het donkere thema voorlopig nog niet te gebruiken zijn. De verwachting is dan ook dat Chrome in Android Q ook van een donkere modus voorzien zal zijn.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.