Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Eerste versie van Windows 10 voor opvouwbare apparaten verschenen’

Geschreven door
Geplaatst op15 januari 2019, 9:25 CategorieWindows

Er is nu een versie van Windows 10 beschikbaar die waarschijnlijk is bedoeld voor gebruik op opvouwbare apparaten. Het gaat vooralsnog om een sku-versie, met het buildstringnummer rs_shell_devices_foldables.190111-1800.

Windows 10 voor opvouwbare apparaten

Buildfeed, een bron die bijhoudt Windows 10-versies bijhoudt, heeft laten weten dat de eerste versie van het besturingssysteem voor opvouwbare apparaten is verschenen. Het gaat vooralsnog om een sku met het buildstringnummer rs_shell_devices_foldables.190111-1800. De basis voor dit nieuws is het woordje ‘foldables’ in de naam. Waarschijnlijk werkt deze versie van Windows op het Andromeda-apparaat waar al veel over geschreven is. Eerst zou dit een opvouwbare smartphone zijn, maar nu is het mogelijk een tablet.

Wat er precies bij Microsoft achter de schermen gebeurt, is niet helemaal duidelijk. Wel weten we dat ook andere fabrikanten, zoals bijvoorbeeld Intel, werken aan opvouwbare tablets en smartphones. Mocht Microsoft dus niet als eerste een opvouwbare tablet uitbrengen, dan is de kans groot dat Intel of Lenovo er met die eer vandoor gaan. Beide bedrijven hebben al eens laten zien wat ze kunnen met dual-screen devices, die nog maar een stap verwijderd zijn van opvouwbare tablets. Het wachten is nu op meer nieuws vanuit Microsoft.

  • Delen:
Microsoft Surface Book
Microsoft Surface Book
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.