Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Facebook wil chats WhatsApp, Messenger en Instagram samenvoegen’

Geschreven door
Geplaatst op28 januari 2019, 9:20 CategorieApplicaties

Als we de nieuwste geruchten mogen geloven dan is Facebook voornemens de chats van WhatsApp, Messenger en Instagram samen te voegen. Zo kan iemand met een Instagram-account een gesprek starten met iemand die Facebook Messenger gebruikt, bijvoorbeeld.

WhatsApp, Facebook Messenger en Instagram worden samengevoegd – gerucht

The New York Times schrijft dat Facebook mogelijk van plan is de chats van WhatsApp, Facebook Messenger en Instagram samen te voegen tot één applicatie. Zo kan een Instagram-gebruiker bijvoorbeeld een bericht sturen naar iemand die alleen Facebook Messenger gebruikt en kan iemand vanuit Facebook Messenger een versleuteld bericht sturen naar een persoon die alleen WhatsApp gebruikt. De apps houden hun eigen identiteit en blijven als losse app bestaan, maar de overeenkomende functies worden samengevoegd.

Het lijkt erop dat Facebook de berichtgeving heeft bevestigd over de plannen, maar het bedrijf heeft zelf hierover nog niets naar buiten gebracht. Sommige medewerkers zouden problemen hebben met het idee, dat wordt geleid door Facebook-ceo Mark Zuckerberg. Mogelijk wil Facebook zo meer controle uitoefenen op de andere berichtendiensten, wat bij sommige medewerkers zorgt voor zorgen over privacy. Bovendien kunnen gebruikers nog relatief anoniem gebruikmaken van de andere twee diensten; dat kan niet op Facebook.

Het is vooralsnog niet duidelijk hoe Facebook zal omgaan met de kernwaarden van WhatsApp en Instagram en wat voor effect het samenvoegen van de diensten zal zijn. De lancering van de samenvoeging staat gepland voor 2020.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)
Apple iPhone XS Max
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.