FWD Show Awards CES 2019: dit zijn de winnaars

11 januari 2019 8 Minuten 0 Reacties
FWD CES Awards

CES 2019, de grootste show op het gebied van consumentenelektronica, zit er alweer bijna op. Wij waren dit jaar weer van de partij in Las Vegas en hebben een groot aantal mooie en interessante producten voorbij zien komen. De beste producten uit elke productcategorie onderscheiden we met een award.

FWD Show Awards CES 2019

De FWD Show Awards CES 2019 zijn onderscheidingen voor producten die de redactie van FWD op de beursvloer hebben weten te overtuigen en die dit jaar mogelijk hoge ogen gaan gooien. Het zijn producten die op ons een zeer goede eerste indruk hebben achtergelaten en producten die iets nieuws of unieks bieden. We onderscheiden de beste producten op de beursvloer in 12 categorieën. Hieronder vind je de winnaars.

FWD Show Award CES 2019 – TV
Panasonic GZW2004 oled tv

Panasonic brengt in 2019 met de GZW2004 (GZ2000 in België) een zeer complete oled tv op de markt, volgestopt met nieuwe technieken en ondersteuning voor nagenoeg alle belangrijke standaarden. Zo is zowel HDR10+ als Dolby Vision aan boord, en bovendien beschikt de tv over ingebouwde Dolby Atmos-speakers die een nieuwe dimensie aan tv audio moeten toevoegen. De GZW2004 is een premium tv waarmee aan elke consument gedacht is, ongeacht de wensen of voorkeuren. Het belangrijkste doel; een filmervaring weergeven zoals de filmmaker het bedoeld heeft.

FWD Show Award CES 2019 – Home cinema
Sennheiser Ambeo soundbar

Sennheiser heeft ons al een tijdje geplaagd met de komst van de indrukwekkende Ambeo soundbar, maar nu is het dan eindelijk zover. De Ambeo moet vanaf mei in de winkels liggen. Meeslepend 5.1.4 geluid en diepe bassen, dat is wat Sennheiser met haar nieuwste surroundproduct belooft. Sennheiser’s Ambeo Soundbar is de laatste toevoeging aan het Ambeo 3D-audioprogramma van het merk, dat de luisteraar middenin de geluidservaring moet plaatsen en een 3D-beleving creëert die naar eigen zeggen nauwelijks van de realiteit te onderscheiden is. En dat is ook wat wij bij diverse demonstraties al ervaren hebben.

FWD Show Award CES 2019 – Smart home
Netatmo Slimme Video Deurbel

De Netatmo Slimme Video Deurbel is de eerste deurbel van het bedrijf, dat zich al geruime tijd op de smarthome-markt richt. Deze deurbel kan wat alle andere slimme deurbellen kunnen maar voegt daar lokale opslag zonder abonnement, een zeer strak design, eenvoudige installatie, persoonsherkenning en zelfs HomeKit-ondersteuning aan toe. Kortom, een fraaie en zeer complete videodeurbel die bij ons hoge verwachtingen schept.

FWD Show Award CES 2019 – Computing
Asus ROG Mothership

Asus heeft de ROG Mothership (GZ700) gepresenteerd. Dit is een nieuwe desktopvervanger voor gaming-laptops, compleet met een aantal indrukwekkende specs. De tablet heeft een 17,3″-scherm in full hd met een verversingssnelheid van 144 Hz en een reactietijd van 3ms. Onder de motorkap zit een Nvidia GeForce RTX 2080-videokaart met 8 GB videogeheugen en een Intel Core i9-8950HK-processor. Er zullen verschillende configuraties beschikbaar worden gesteld tot 64 GB werkgeheugen. Tevens zijn er vier keer 4W-speakers en usb-c-, hdmi- en koptelefoon-aansluitingen aanwezig.

FWD Show Award CES 2019 – Smart speaker
KitchenAid Smart Display

Slimme speakers en displays hebben we veel voorbij zien komen, maar we vroegen ons af waar zo’n slim apparaat met spraakbediening nu echt het meeste te bieden heef. De keuken! Op deze plek heb je vaak je handen vol, heb je vieze handen, doe je veel tegelijk en kun je soms wat hulp of entertainment gebruiken. De KitchenAid Smart Display is precies hiervoor gemaakt. Het apparaat is bedoeld voor in de keuken, mag vies en nat worden, biedt toegang tot recepten en tips, geeft je de mogelijkheid muziek of video’s weer te geven en beschikt over de slimme (kook)kunsten van de Google Assistent. Kortom, de ideale slimme assistent.

FWD Show Award CES 2019 – Hi-Fi
NAD M10

CES is geen belangrijke beurs als het over hifi gaat. Maar toch zijn er zeer interessante audioproducten te ontdekken. De boeiendste lancering vonden we de M10 van het Canadese NAD. Het is allesbehalve een traditioneel hifi-toestel geworden, integendeel. De M10 is een compacte alleskunner die de echte hifi-kwaliteiten (zoals een Hypex NCore-versterker en high-end ESS DAC) combineert met de modernste mogelijkheden (streaming en multiroom via BluOS). En dat allemaal verpakt in een elegante behuizing uit glas en aluminium, aangevuld met een groot scherm aan de voorkant.

FWD Show Award CES 2019 – Head-Fi
Sony WH-1000XM3

De Sony WH-1000XM3 is niet tijdens CES gepresenteerd maar stal wel de show. Deze hoofdtelefoon heeft naast een voortreffelijk werkende noise-cancelling – een die het muzieksignaal ongemoeid laat – een hoog draagcomfort en sublieme afwerking.Bij head-fi denken de meeste mensen aan high-end koptelefoons met een kabel, maar de WH-1000XM3 bewijst dat er ook in het populaire segment van draadloze NC-koptelefoons topprestaties mogelijk zijn. De prijs/kwaliteitsverhouding van deze ‘FWD Show Awards CES2019-winner’ in de categorie Head-Fi is gewoonweg ongeëvenaard.

FWD Show Award CES 2019 – Wearables
Matrix PowerWatch 2

Een nadeel van veel smartwatches is dat de batterij soms al na een enkele dag gebruik helemaal leeg is. De Matrix Powerwatch 2 heeft dit nadeel niet, want je hoeft dit model namelijk helemaal niet op te laden. Dat doet die namelijk zelf zodra je de smartwatch draagt. Hoe het zit? De Matrix Powerwatch 2 kan zichzelf namelijk opladen met je eigen lichaamswarmte. Deze smartwatch draait op een eigen besturingssysteem, maar kan synchroniseren met populaire apps als Google Fit, Apple HealthKit en Strava. De Matrix Powerwatch 2 heeft een 1.2-inch lcd-scherm in kleur en beschikt over gps en een hartslagmeter.

FWD Show Award CES 2019 – AR and VR
HTC Vive Pro Eye

De nieuwste virtualrealityheadset van HTC, de HTC Vive Pro, heeft eigenlijk maar één toegevoegd onderdeel gekregen: eye tracking van fabrikant Tobii. Ontwikkelaars kunnen zo in real-time de bewegingen van de ogen volgen, waardoor ze weten waar gebruikers naar kijken en op welk moment. Dit opent de deuren naar nieuwe vr-ervaringen waar je in ondergedompeld kan worden. Dat kunnen ontwikkelaars bereiken door alleen de punten prachtig in beeld te brengen waar je op dat moment naar kijkt — de rest is dan nog bijzaak.

FWD Show Award CES 2019 – Innovation
Energysquare

Energysquare heeft dé oplossing voor het draadloos opladen van al jouw apparaten. Het bedrijf kan van elk oppervlak in huis een laadstation maken waarmee je jouw smartphone of laptop kunt opladen. Door het overdragen van de warmte kunnen producten opgeladen worden. Hierbij is er direct contact nodig tussen het product en de lader. Dit werkt anders dan de huidige draadloze opladers, waarbij elektrische spanning wordt opgewekt door magnetisme (inductie). Dit brengt het grote voordeel met zich mee dat je ook apparaten kunt opladen die geen draadloos opladen ondersteunen. Hiervoor plaats je een sticker op het oplaadpunt van het apparaat dat je wilt opladen.

FWD Show Award CES 2019 – Must See
Kohler Smart bathroom

Een volledig slim en geautomatiseerd huis, we moeten er allemaal aan geloven. We hebben diverse mooie en slimme losse producten voorbij zien komen voor het slimme huis, maar Kohler pakt het anders aan. Deze sanitairspecialist biedt namelijk complete slimme oplossingen voor badkamers en toiletruimten. Zo zijn er op de booth van Kohler spiegels te zien waartegen je kunt praten, toiletten die op commando doorspoelen, douches die als jij wakker wordt automatisch aanspringen en badkuipen die sfeervol verlicht worden aan de hand van jouw wensen. Kortom, Kohler laat zien wat de badkamer van de toekomst is en het mooie is dat je hem nu al kunt verwezenlijken.

FWD Show Award CES 2019 – Best of Show
LG Signature OLED TV R

Hét product waar we het meest van onder de indruk zijn tijdens CES 2019 is toch wel de Signature OLED TV R van LG. Een oled tv die opgerold kan worden en in een alles-in-één oplossing verwerkt zit. De hoge beeldkwaliteit van oled wordt hier gecombineerd met een strak tv-meubel en een compleet audiosysteem. Met een simpele druk op de knop kun je de tv laten verbergen of juist een stukje ervan tonen wanneer je muziek aan het afspelen bent. Wat is betreft is de LG Signature OLED TV R hét product waar wij dit jaar naar uitkijken.

Al het nieuws

Een overzicht van al het nieuws vanaf CES 2019 in Las Vegas vind je in ons mobile CES archief, het smarthome CES archief, het homecinema CES archief en het hifi CES archief.

Reacties (0)